• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažina širdies ligų riziką, apsaugo nuo uždegimo, gerina virškinimą, padeda išlikti sveikiems plaukams ir odai ir netgi sumažina vėžio riziką. Ir tai ne apie kažkokius stebuklingus vaistus, o apie paprastąjį arbūzą. Bent taip teigia užsienio mokslininkai. Dar daugiau – esą derėtų valgyti ne tik arbūzus, bet ir jų sėklas.

Mažina širdies ligų riziką, apsaugo nuo uždegimo, gerina virškinimą, padeda išlikti sveikiems plaukams ir odai ir netgi sumažina vėžio riziką. Ir tai ne apie kažkokius stebuklingus vaistus, o apie paprastąjį arbūzą. Bent taip teigia užsienio mokslininkai. Dar daugiau – esą derėtų valgyti ne tik arbūzus, bet ir jų sėklas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karšta vasara ir gaivus arbūzas. Matyt, ne vienam tai neišskiriamas derinys. Tačiau nors didelė šiluma ir juolab karščiai, bent kol kas šiemet mus aplenkė, arbūzus žmonės šluote šluoja.

REKLAMA

Maxima LT” komunikacijos vadybininkė Kornelija Sakalaitė tikina, kad šią vasarą arbūzus perka gerai.  "Dviem trečdaliais daugiau negu 2015 metais ir kiek daugiau, nei praėjusiais, bet būtent šią vasarą tas pasislinkęs sezonas padarė įtaką tam, kad žmonės nori tos gaivos savo lėkštėje. Nori šviežių vaisių, šviežių daržovių", - tikina pašnekovė. 

REKLAMA
REKLAMA

Kodėl mes apie arbūzus? Mokslininkai skelbia, kad arbūzai ne tik skanu, bet gali padėti apsaugoti sveikatą. Gydytoja dietologė Žana Antonova sako, arbūzas stiprina imunitetą.  "Arbūzas turi daug naudingų medžiagų. Pirmiausia, tai yra vitaminas C, svarbus antioksidantas, padeda mūsų imunitetui išlikti stipriam. Taip pat turi daug likopeno tai pagal likopeno kiekį būtent arbūzai turi didžiausią jų kiekį. Likopenas apsaugo irgi yra labai stiprus antioksidantas ir apsaugo ir nuo onkologinių susirgimų, ir nuo širdies – kraujagyslių ligų. ir nuo žalingo saulės poveikio", - tikina pašnekovė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak mokslininkų, arbūzai ypač gali padėti vyresnėms moterims – sumažinti kraujo spaudimą, pagerinti kraujotaką ir sumažinti perteklinių riebalų kaupimąsi. Arbūzuose esą yra skaidulInių medžiagų, kurios gerina virškinimą ir mažina vidurių užkietėjimą. Jame esantis vitaminas A drėkina plaukus ir odą, skatina kalogeno gamybą ir taip gerina odos elastingumą. Arbūzai esą, kaip ir kiti vaisiai bei daržovės, gali sumažinti vėžinių susirgimų riziką. Juose yra ir kitų gerų medžiagų.

REKLAMA

Visuomenės sveikatos instituto direktorius prof. Rimantas Stukas kalorijų šiame vaisuje mažai.  

"Arbūzai pagal savo cheminę sudėtį žmogaus organizmui biologiškai nėra labai vertingi, kadangi maždaug 92,9 procentai sudaro vanduo. šiaip yra šiek tiek labai mažais kiekiais vitaminų, labai mažais kiekiais minmeralinių medžiagų Kaloringumas taip pat labai mažas. 100 gramų arbūzo energinė vertė yra 27 kilokalorijos, kaip, pavyzdžiui, bananų būtų 97, obuolių – 53 kilokalorijos", - pasakoja pašnekovas.  Ir nepriklausomai, ar tikėsit, kad arbūzas gali padėti sveikatai, ar ne, bet šmotas jo karštą dieną esą kur kas geriau, nei stiklinė gaiviojo gėrimo pagardinto saldikliu.

Plačiau apie tai žiūrėkite TV3 žinių reportaže: 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų