Ananasų salsai reikės:
- 1 ananaso
- 35 g medaus
- 10 ml alyvuogių aliejaus
- 15 ml žaliosios citrinos sulčių
- Kajeno arba čili pipirų
- Alyvuogių aliejaus
- Papajos
- 1 svogūno
- Druskos
- Pipirų
- Kalendros
Gaminimo eiga:
Nulupkite ananasų žievę ir supjaustykite 2–3 centimetrų griežinėliais. Dėkite ant folijos, o ant viršaus uždėkite po šaukštą medaus, žaliosios citrinos sulčių ir čili pipirų. Suvyniokite į vokelius ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Kol ananasai kepa, pasiruoškite likusius komponentus. Susmulkinkite papają, avokadą, svogūną, čili pipirus ir viską išmaišykite. Susmulkinkite kubeliais iškeptą ananasą. Ananasą dėkite prie kitų vaisių ir gerai išmaišykite. Paskaninkite druska, pipirais ir kalendros lapeliais.
Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.
Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.