Salotoms reikės:
- Salotų lapų
- 300 g moliūgo
- 1 šaukšto riešutų
- 1 šaukšto moliūgų sėklų
- 1 avokado
- Aliejaus skrudinimui
Padažui reikės:
- 40 ml alyvuogių aliejaus
- 30 ml citrinos sulčių
- 15 g dižono garstyčių
- 10 g klevų sirupo
- Druskos
- Pipirų
Gaminimo eiga:
Moliūgą susipjaustykite mažais kubeliais ir apskrudinkite ant keptuvės. Uždenkite dangčiu ir patroškinkite, kol moliūgas suminkštės. Paskaninkite druska ir pipirais.
Susimaišykite padažą. Inde išmaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, garstyčias, klevų sirupą. Paskaninkite druska ir pipirais.
Salotas apšlakstykite padažu. Ant viršaus išdėliokite skrudintą moliūgą, avokadą, ir skrudintus riešutus.
Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.
Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.