• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
Laurynas Suodaitis „Lidl grilio talentuose“  (nuotr. V. Černiausko)

Nors Lietuvoje populiariausia ant grilio ruošti mėsos patiekalus, nederėtų užmiršti ir žuvies. Būtent todėl šio penktadienio TV3 laidos „Lidl grilio talentai“ vedėjas Vytaras Radzevičius mes dalyviams iššūkį – pagaminti gardžiausius lašišos patiekalus!

42

Nors Lietuvoje populiariausia ant grilio ruošti mėsos patiekalus, nederėtų užmiršti ir žuvies. Būtent todėl šio penktadienio TV3 laidos „Lidl grilio talentai“ vedėjas Vytaras Radzevičius mes dalyviams iššūkį – pagaminti gardžiausius lašišos patiekalus!

REKLAMA

Nustebins ne tik grilio profesionalė Emilija, bet ir jos priešininkas, verslininkas Laurynas Suodaitis. Tokio recepto, kurį jis atskleis laidoje, nebus girdėjęs net kulinaras V. Radzevičius! Anot laidos vedėjo, yra daugybė būdų, kaip gardžiai paruošti žuvį. O keliais, kuriuos mėgsta pats, jis pasidalins ir su žiūrovais.

„Man labai skanu ant grilintos žuvies paskleisti truputį sviesto ir pabarstyti ją smulkintais krapais – viskas tik fantazijos reikalas. Dar vienas auksinis duetas yra žuvis ir citrina. Citrina pamarinuoti žuvį galima tiek prieš ją kepant, tiek ir jai iškepus tiesiog užsispausti sulčių. O ir visame pasaulyje prie žuvies dažniausiai yra pateikiama citrinos skiltelių“, – sakys jis.

Svečiai papasakojo apie savo santykį su maisto gamyba

Vis dėlto šios laidos dalyviai – verslininkas L. Suodaitis, patiekalus ant grilio ruošiantis jau 10 metų, ir grilio profesionalė Emilija Staselytė, turinti 2 metų čirškinimo patirtį – nustebins ir dar originalesniais receptais.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasakos Laurynas, dažniau nei kažką ragaujantį, jį galima pamatyti gaminantį. Tačiau suktis virtuvėje jam patinka – tame verslininkas įžvelgia ne tik prasmę, bet gamindamas jaučia ir laimę. Tą itin vertina ir L. Suodaičio draugai – bičiulių susitikimuose dažniausiai gamina būtent jis.

REKLAMA

„Kas liečia maisto gaminimą, mano santykis su griliu yra vienas geresnių. Laikau save pažengusiu mėsos gamintoju – esu medžiotojas, tad žaliavos niekuomet netrūksta. O vasarą pirmenybė vienareikšmiškai teikiama griliui – virtuvė net liūdi (šypsosi). Tiesa, jei tik yra proga, ant atviros ugnies stengiuosi gaminti net ir žiemą“, – sakys L. Suodaitis.

Ir nors firminis Lauryno patiekalas, ruošiamas ant grilio, yra jautienos kepsnys, šįkart jam, kaip ir jo priešininkei, teks kepti žuvį. Tam Laurynas pasitelks itin originalų receptą!

REKLAMA
REKLAMA

„Esu ganėtinai azartiškas žmogus. Posakis „svarbu dalyvauti, o ne laimėti“, man negalioja. Jeigu kur nors einu, tuomet visuomet stengiuosi laimėti. Bet priešininkė mane nuteikė, kad yra labai pasiruošusi, ir šioms varžytuvėms turi didelio polėkio. Todėl, manau, turėsime gražią kovą“, – džiaugsis jis.

Kaip ir jos varžovas, Emilija taip pat yra neabejinga maisto gamybai. O visai neseniai prie to prisidėjo ir patiekalai ant grilio. „Vasaromis dažniausiai grilindavo mano antra pusė, o dabar pradėjome grilinti kartu. Matydama, kad man visai neblogai pavyksta, tą pradėjau daryti ir dažniau“, – sakys ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siekdama pergalės, Emilija šį penktadienį gamins savo firminį patiekalą –  azijietišką lašišą su sojos ir žaliosios citrinos glazūra. Toks pats gardus laukia ir garnyras – šonine apvynioti kepti šparagai ir šviežių agurkų salotos.

L. Suodaitis atskleidė, ką mėgsta valgyti jo sūnus

Tuo tarpu L. Suodaitis gamins lašišą, kuri bus pagardinta kava! „Šį receptą man papasakojo Robertas – Europos steikų kepimo čempionas. Manau, kad jis tikrai neprimelavo, jog bus labai skanu“, – sakys jis, tačiau netrukus pripažins, kad ir pats šį receptą šiandien išmėgins pirmą kartą.

REKLAMA

Kaip ir Emilija, Laurynas prie savo patiekalo taip pat patieks smidrų. Visgi, abu varžovai juos paruoš skirtingai – kuris būdas labiau sužavės Vytarą?

„Džiaugiuosi, kad smidrai populiarėja ir Lietuvoje. Kažkada lankiausi Vokietijoje – ten jie labai mėgsta baltus, šviežius smidrus. Su smidrais ten visi patiekalai – ne tik mėsa ir žuvis, bet yra netgi ir smidrų sriuba“, – pasakos jis.

Begamindamas, L. Suodaitis prabils ir apie savo sūnų. „Sako, kad vaikai nevalgo brokolių ar žuvies, tačiau aš džiaugiuosi, kad mano sūnus kaip tik šiuos dalykus mėgsta labiausiai“, – sakys jis.

REKLAMA

O štai Emilijai bepasakojant apie agurkų salotas, vienu savo mėgstamu receptu, kurį vadina „7 minučių agurkų salotos“, pasidalins ir Vytaras. „Pirmiausiai reikia gana smulkiai susipjaustyti agurką – galima netgi nulupti odelę.

Tuomet užspauskite česnako, įdėkite imbiero, truputį cukraus ir druskos, pašlakstykite sojos padažu, viską sumaišykite ir po kelių minučių jau galėsite valgyti“, – pasakos vedėjas.

Dėl ko begamindamas jaudinsis Laurynas? Kokias savo virtuvės paslaptis išduos Emilija? Galiausiai, kuriam iš jų pavyks labiau nustebinti Vytarą? Visi atsakymai – jau šiandien.

„LIDL grilio talentai“ – kiekvieną penktadienį, 17.55 val. per TV3!

Žvaigždė Suodaitis. Uždarbiauja, nes Sigel pinigų nebeduoda. Įdomų, ką kitų žvaigždžių vaikai mėgsta valgyti.
esi iš tikro durnas ,ar tik apsimeti?nu ,kad bobos gyvena iš'kūno reklamų" -pakenčiama...bet ,kad vyras parazitauja-baisiau nebūna
Kas Suodaičiui belieka - tik virėju būti. Sigel pinigų nebeduoda, tai dabar visokiais būdais uždarbiauja, kitaip, matyt, ubagais išeitų. Juokinga, kad mūsų žurnalistaai aprašinėja tokius niekus - ką valgo Suokaičio mažylis. Gal reikėtų plačiau aprašyti, ką kitų veikėjų vaikai valgo. Būtų įdomiau. Apskritai kyla klausimas, kodėl tas Suodaitis visu kišamas - kiek teko matyti, jis visai netinkamas scenai, pavyzdžiui per svogūnų laidą tik tupinėjo ir kvailai šypsojosi.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų