Keptų burokėlių sriubai reikės:
- 1 kg burokėlių
- 45 ml aliejaus
- Druskos
- Pipirų
- 1 svogūno
- 2 saliero stiebų
- 2 obuolių
- 480 ml daržovių sultinio
- 400 ml grietinėlės (tinka ir kokosų kremas)
Gaminimo eiga:
Burokėlius supjaustykite gabalėliais ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol burokėlius bus galima lengvai pradurti dantų krapštuku.
Puode ant įkaitinto aliejaus apskrudinkite smulkintą svogūną ir saliero stiebą. Į puodą dėkite smulkintus obuolius ir patroškinkite kelias minutes. Iškepusius burokėlius nulupkite, dėkite į puodą ir supilkite sultinį. Troškinkite apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės.
Viską dėkite į virtuvinį kombainą ir trinkite iki vientisos masės. Sriubą supilkite į puodą, pilkite grietinėlę ir užvirkite. Paskaninkite druska ir pipirais.
Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.
Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.