užkanda
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „užkanda“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „užkanda“.
Dietologės konsultacija: kaip mūsų organizmą veikia alaus ir kiaulės ausų derinys?
Vasaros metu kone labiausiai rūpinamės savo išvaizda, o kūno svoris, ko gero, tai lemia labiausiai. Juk taip smagu deginantis pliaže sulaukti susižavėjimo žvilgsnių, o ne pašaipių šnabždesių, kad palikti nesuvalgytą vieną ar kitą picos gabaliuką būtų visai ne pro šalį. O kur dar įvairūs alkoholiniai gėrimai (alus, sidras), kurie be tokių lietuvių pamėgtų užkandžių kaip kepta duona, kiaulės ausys, sūrūs riešutai yra neįsivaizduojami. Naujienų portalas Balsas.
Pikantiški grybai
Gurmaniška užkanda!
Jums reikės: 0.5 st acto 250 gr cukraus 5 gvazdikėliai 5 kvapnieji pipirai 10 vnt lauro lapų 1400 gr sūdytų grybų 1 kg svogūnų
Paruošimas:
Svogūnai nuvalomi, supjaustomi žiedais, užpilami keliais šaukštais vandens ir emaliuotame puode troškinami ant mažos ugnies, kol suminkštėja. Po to sudedami grybai, suberiamas cukrus ir dar kelias minutes maišant kaitinama. Į puodą supilamas actas, viskas išmaišoma ir pusvalandžiui paliekama uždengtame puode.
Silkė patale
Kūčių stalui.
Jums reikės: 4 bulvės 200 gr burokėlių virtų 5 kiaušiniai 250 gr majonezo 3 vnt morkų 1 poras 2 vnt silkės
Paruošimas:
Morkas, bulves, kaiušinius išverdame. Morkas , bulves atvėsintas nulupame ir supjaustome kubeliais, viską dedame į atskirus indelius.
Supjaustome kiaušinius, poras ir paruoštą silkę.Burokėlius virtus sutarkuoti.
Sluoksniuojame : bulvės, morkos, kiaušiniai, poras, silkė ant jos burokėliai tarkuoti ir tada majonezu užtepame viską.
Kiaušiniai įdaryti lydeka
Puiki užkanda Kūčių stalui.
Jums reikės: Karštai rūkyta lydeka 5 vnt kiaušinių Majonezas Poras
Paruošimas:
Išverdame kiaušinius, perpjauname per pusę ir išimame trynį į dubenėlį. Į trynius suberiame supjaustytus porus , ir sudede karštai rukytą lydeką aišku nurinktą nuo kaulo
Išmaišome su majonezu ir dedame į baltymus.Skanaus.
Baklažanai austriškai
Sudėtinės dalys: Baklažanai, 200 gramų Aviena, virta, 60 gramų Ryžiai, virti, 15 gramų Svogūnai, nedidelis, 1 vienetas Kiaušiniai, 1 vienetas Sūris, tarkuotas, 10 gramų Aliejus, truputį Druska, truputį Juodieji pipirai, truputį
Gaminimas:
Baklažanus perpjauti išilgai per pusę, minkštimą peiliu įpjauti kryžmai. Sudėti į įkaitintą aliejų perpjauta puse į apačią ir pakepinti. Išimti, minkštimą išskobti šaukštu ir supjaustyti.