riešutų sviestas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „riešutų sviestas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „riešutų sviestas“.
Receptas. Sumuštiniai su naminiu žemės riešutų sviestu
Naminis žemės riešutų sviestas lengvai ir pakankamai greitai pagaminamas, be to, daug sveikesnis nei pirktinis.
INGREDIENTAI: 200 gramų žemės riešutų 2 valgomieji šaukštai saulėgrąžų aliejaus 1 žiupsnelis druskos Viršui: 1 vienetas bananų Pagrindui: 8 riekės batono Paruošimo laikas: Apie 10 min. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Riešutus šiek tiek apkepiname orkaitėje, kol jie gražiai apskrus.
Šis produktas mažina kraujospūdį: valgykite kasdien
Svorio netekimas, krūties vėžio prevencija, kova su nemiga – visa tai ir dar daugiau gali padaryti riešutų sviestas. Jame gausu vitaminų, mineralų, sočiųjų riebalų ir kitų kūnui reikalingų elementų. Vos šaukštas per dieną gali padaryti didelius pokyčius, rašo brightside.me.
1. Sumažina krūties vėžio riziką
Natūralūs baltymai ir riebalai esantys riešutų svieste sumažina krūtinės ligų riziką, o tarp jų ir vėžio. Tai patvirtino Krūties vėžio institutas JAV.
Maisto ekspertė pasakoja apie sviestą: ne viskas, ką girdėtoje, yra tiesa
Sviestas yra vienas iš seniausiai vartojamų pieno produktų, o pirmieji duomenys apie jo gamybą ir vartojimą buvo rasti dar prieš kelis tūkstančius metų prieš mūsų erą. Šiandien sviestas jau neatsiejamas nuo daugybės kepinių ir yra vienas pagrindinių įvairių patiekalų ingredientų.
Šį skanėstą valgykite kasdien: tinka net lieknėjantiems
Riešutų sviestas tampa vis populiaresnis tiek JAV, tiek didelėje dalyje Europos, o tuo pačiu – dažniau randa kelią ir į lietuvių virtuvę. Tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė teigia, kad tautiečiai po truputį įvertina šio iš žemės riešutų gaminamo valgio naudą ir randa vis daugiau būdų, kaip jį įtraukti į maisto ruošimo procesą, pavyzdžiui, kad ir pagardinant paprasčiausius blynelius.
Ką verta žinoti prieš valgant riešutų sviestą?
Riešutų sviestas yra ne tik daugelio pamėgtas skanėstas, tačiau ir produktas, besipuikuojantis sveikos mitybos racione. Dažniausiai šis gaminamas iš žemės riešutų – puikaus gerųjų riebalų bei baltymų šaltinio. Vis dėlto, norint, kad šis produktas teiktų naudą, o ne kenktų mūsų sveikatai, būtina žinoti kelis svarbius dalykus. „Riešutų sviestas išties gali būti naudingas užkandis tiems, kurie rūpinasi savo sveikata.
Pasaka virtusi tragedija: riešutams alergišką merginą pražudė bučinys
Grėsmė alergiškiems asmenims gali tykoti ten, kur niekada nė nepagalvotum. Taip nutiko ir labai riešutams alergiškai merginai, kurią pražudė bučinys su mylimuoju. Micheline Ducre tvirtina, kad jos dvidešimtmetė dukra Myriam Ducre-Lemay mirė nuo bučinio su savo vaikinu. Pirminiais duomenimis, mergina simpatijai dar nebuvo pasakojusi apie savo labai stiprią alergiją riešutams, o jis suvalgė sumuštinį su riešutų sviestu ir vėliau ją pabučiavo, rašo mirror.co.uk.