parmigiano reggiano

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „parmigiano reggiano“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „parmigiano reggiano“.

Kas žinotina apie sūrių pjaustymą ir jų patiekimą?

Sūris – dažnas vyno palydovas. Tačiau labai didelė dalis šio užkandžio skonio priklauso ir nuo pjaustymo bei patiekimo būdų. Mat pastarieji aspektai kiekvienai sūrio rūšiai yra atskiri. Taigi, egzistuoja keletas svarbių aspektų, kuriuos privalu žinoti. Visų pirma, sūris, nepriklausomai nuo jo rūšies, niekada negali būti patiekiamas ką tik iš šaldytuvo. Tam, kad atsiskleistų tikrasis skonis, šį užkandį reikia ragauti kambario temperatūros.
2016-08-02

Kas bendra tarp Parmigiano Reggiano ir lietuviško varškės sūrio?

Kokios kilmės nuorodos gali būti saugomos? Autentiškos kilmės ir žemės ūkio bei maisto produktų kokybės nuorodų apsaugai gali būti taikomos saugomos kilmės vietos nuorodos, geografinės nuorodos bei garantuoto tradicinio gaminio kategorijos.
2012-11-19

Per žemės drebėjimą italai prarado 400 tūkst. sūrio galvų

Apie 300 tūkst. „Parmigiano Reggiano“ ir 100 tūkst. „Grana Padano“ sūrio galvų prarasta per gegužės 20 d. žemės drebėjimą, smarkiai apgadinusį statinius Bolonijoje, šiaurinėje Italijoje. Apie tai praneša ANSA, remdamasi didžiausia šalyje ūkininkų organizacija „Coldiretti“. „Parmigiano Reggiano“ gamintojai prarado 10 proc.atsargų. Nuostoliai, kukliausiais apskaičiavimais, įvertinti 200-250 mln. eurų, pareiškė „Grana Padano“ konsorciumo vadovas Stefano Berni.
2012-05-22
Į viršų