Kruasanas
Kruasanas – trapus prancūziškas skanėstas
Kruasanai – tai garsūs prancūziški sviestiniai rageliai, pasižymintys sluoksniuota tešla ir traškia plutele. Nors jų kilmė siejama su Austrija, kruasanai tapo neatsiejama Prancūzijos konditerijos dalimi ir yra mėgstami visame pasaulyje. Jie gali būti tiek paprasti, tiek su įvairiais įdarais – šokoladu, migdolais ar sūriu.
Beje, sausio 30-ąją švenčiama Kruasanų diena! Sužinokite daugiau apie šią dieną čia: Kruasanų diena.
Pastovėjusius kruasanus prikelkite antram gyvenimui: skanu, paprasta ir greita
Jei turite kiek ilgiau pasotvėjusių kruasanų, neskubėkite jų išmesti! TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė kaip paprastus kruasanus prikelti antram gyvenimui – pasidalijo migdolinių kruasanų receptu.
Šiose parduotuvėse kruasanus dalija už 1 centą: ragina nepraleisti progos
Minkštutėlis, šviežiai iškeptas ir burnoje tirpstantis sviestinis kruasanas – akimirksniu į atostogas Prancūzijoje nukeliantis kepinys.
Malonumais gera dalintis, todėl birželio mėnesį „Iki“ skelbia kvapnią akciją – „Iki“ parduotuvėse jau galima pasiimti šviežutį sviestinį kruasaną vos už 1 centą.
„Ką tik iškepti ir aromatu viliojantys kepiniai – vienas iš dienos džiaugsmų, kuris prieinamas ne tik mažų kepyklėlių lankytojams.
Nepražiopsokite: „Iki“ dalina kruasanus po 1 centą
Minkštutėlis, šviežiai iškeptas ir burnoje tirpstantis sviestinis kruasanas – akimirksniu į atostogas Prancūzijoje nukeliantis kepinys ir prekybos tinklo „Iki“ vizitinė kortelė. Malonumais gera dalintis, todėl birželio mėnesį „Iki“ skelbia kvapnią akciją – „Iki“ parduotuvėse jau galima pasiimti šviežutį sviestinį kruasaną vos už 1 centą.
„Ką tik iškepti ir aromatu viliojantys kepiniai – vienas iš dienos džiaugsmų, kuris prieinamas ne tik mažų kepyklėlių lankytojams.
Labai paprasta ir skanu: labai gaivus kruasanų apkepas
TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ vedėja Kotryna Starkienė parodė, kaip pasigaminti gardų ir itin greitai paruošiamą patiekalą. Šis desertas itin patiks smaližiams bei gaivių desertų mėgėjams.
Kruasanų apkepui reikės:
6 kruasanų
400 ml pieno
200 gr kreminio sūrio
150 gr cukraus
3 kiaušinių
Šaukštelio vanilės ekstrakto
Šviežių arba šaldytų uogų
Gaminimo eiga:
Kruasanus supjaustyti nedideliais gabalėliais, sudėti į kepimo indą, išteptą sviestu.
Suvalgius raguolį merginai lėktuvo skrydis virto košmaru: praverkė tualete
Amerikietė Chloe Chapdelaine birželio penktąją skrisdama iš Dubajaus į Los Andželą užsisakė maisto be glitimo, tačiau ji net neįtarė, koks sunkus ir varginantis skrydis jos laukia.
Tinklaraštininkė amerikietė C. Chapdelaine serga celiakija.
Beatos receptas: chouquette, arba plikyti cukriniai pyragėliai
Meluočiau, jeigu sakyčiau, kad važiuoju į Paryžių kas antrą savaitgalį. Bet jame jau buvau ne sykį. Ir kaskart, kai šiame mieste atsiduriu, klausiu savęs, kodėl neatvykstu čia dažniau? Kodėl, kodėl? Atsakymai vis tie patys... Bet grįžkime prie Paryžiaus. Miestas – ką ir kalbėti! – neprastas. Ir paganyti akis yra kur, bet aš į Paryžių visada važiuoju ne tyrinėti patiserie ir boulangerie, o pabūti su drauge Goda.