kalėdiniai sausainiai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kalėdiniai sausainiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kalėdiniai sausainiai“.
Receptas. Dr. Oetker imbieriniai sausainiai dekoruoti glajumi ir pabarstukais
INGREDIENTAI: Tešlai: 120 gramų sviesto 4 valgomieji šaukštai medaus 1 vienetas kiaušinių 400 gramų kvietinių miltų 2 arbatiniai šaukšteliai malto imbiero 1 arbatinis šaukštelis maltos kalendros 1 arbatinis šaukštelis cinamono 120 gramų rudojo cukraus 1 arbatinis šaukštelis dr. oetker kepimo miltelių Papuošimui: 2 pakeliai dr. oetker glajaus 1 pakelis dr. oetker glajaus pieštukų Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Receptas. Kalėdiniai sviestiniai sausainiai
Kalėdomis kvepiantys sausainiukai. Man truputėlį nepavyko išgauti gražių formų, nes niekada nėra tekę kepti sausainių, bet užtat jų skonis tobulas.
INGREDIENTAI: 400 gramų miltai 200 gramų sviesto 150 gramų cukraus pudros 2 vienetai kiaušinių trynių 60 mililitrų pieno 1 arbatinis šaukštelis cinamono 1 žiupsnelis druskos Glajui: 250 gramų cukraus pudros 2 valgomieji šaukštai vandens 2 arbatiniai šaukšteliai citrinų sultys šiek tiek mai...
Receptas. Imbieriniai žmogeliukai
Kokios Kalėdos ne imbierinių sausainiukų? Glajų galima naudoti spalvotą, bet ir baltas puikiai tiks. O prie sausainiukų puikiai tiks gardi kalėdinė arbata.
Receptas. Kalėdinė eglutė
INGREDIENTAI: 2 lapai tešlos (MANTINGA) Įdarui: 200 gramų aguonų (maltos) 1 valgomasis šaukštas pieno Papuošimui: šiek tiek spanguolių 16 vienetų sausainių Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 5 PARUOŠIMO BŪDAS: Tešlą atšildyti, pakočioti, išpjauti eglės siluetą. Ant vieno eglės lakšto užtepti aguonų įdarą, užkloti kitu lakštu, jį aptepti pienu arba kiaušinio plakiniu. Eglės „šakas“ įpjauti giliau ir susukti.
Švenčiame sausainių dieną: kam neabejingi lietuviai?
Sausainiai – neabejotinai vieni iš dažniausiai pasirenkamų saldumynų. Jie ne tik pasaldina kasdienybę, bet taip pat gali būti maloniai traškūs bei įvairių skonių – nuo riešutų iki vaisių ar šokolado. Jau nekalbant apie tai, kad tinkamai laikomi jie gali būti valgomi labai ilgą laiką. O ar žinojote, kad gruodžio 4-ąją yra netgi minima sausainių diena, kuomet visas pasaulis juos gamina ir valgo. Prekybos tinklo IKI kepyklų vadovė taip pat siūlo pasimėgauti šiais skanumynais bei dalinasi receptais.
Imbierais ir cinamonu kvepiantys šventiniai papuošimai
Namuose pasklidus imbiero, cinamono ir gvazdikėlių kvapui, ilgai galvoti nereikia – laukiamiausios metų šventės jau beveik ant nosies. Kalėdiniai sausainiai, meduoliai, atrodo, vienas iš paskutinių šventinių akcentų, kuriais būtina pasirūpinti visiems susirenkant prie bendro stalo. Be abejo, įvairiausių formų sausainiais, išmargintais saldžiais spalvotais glajais, įvairiaspalviais papuošimais, labiausiai norisi gardžiuotis ir mėgautis nuostabiu šventes primenančiu skoniu.
5 idėjos, kaip sukurti šventinę nuotaiką namuose
Susikurti kalėdinę nuotaiką galima jau dabar ir tam nebūtina laukti, kol ateis didžiosios žiemos šventės. Tam, kad užpildytumėte namus šventine nuotaika, pateikiame sąrašą veiklų, kurios padės užmegzti artimesnį ryšį su šeimos nariais, pajusti švenčių laukimo nuotaiką ir susikurti jaukią namų atmosferą.