grybų valgiai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „grybų valgiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „grybų valgiai“.
Receptas. Grybų kotletai
INGREDIENTAI: 500 gramų grybų 1 vienetas kiaušinių 2 valgomieji šaukštai miltai 1 vienetas svogūnų 1 žiupsnelis druskos 1 žiupsnelis pipirai Paruošimo laikas: Apie 45 min. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Pasūdytus užšaldytus grybus apvirti, palikti nusivarvėti. Sumaišyti grybus su druska (jei trūksta), pipirais. Susmulkinti svogūną, sudėti juos į grybus, įmušti kiaušinį, viską sutrinti trintuvu.
Grybais mėgaukitės atsargiai
„Visi grybai valgomi, kai kurie – tik vieną kartą“, – šis posakis labai tinka prasidedant grybavimo sezonui. Mūsų šalyje auga apie 1 500 rūšių grybų. Apie 30 rūšių gali sukelti apsinuodijimą. Dar apie 40 yra nuodingi tik žali ir tinka valgyti specialiai juos paruošus.
Pasak toksikologų, mirtinai nuodingi grybai – žalsvoji musmirė, blyškioji arba smailiakepurė ir baltoji musmirės.
Rinkite pažįstamus grybus
2000 metais musmirėmis apsinuodijo ir mirė 7 žmonės.