grybų paruošimas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „grybų paruošimas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „grybų paruošimas“.
Grybais mėgaukitės ištisus metus: patarė, kaip paruošti juos žiemai
Džiovinimas – vienas paprasčiausių ir veiksmingiausių konservavimo būdų. Tačiau norint šiuo būdu išsaugoti miško grybų skonines ir maistines savybes, reikėtų nepamiršti kelių svarbių taisyklių. Kokiu būdu ir kaip teisingai paruošti grybus žiemai atsako maisto ekspertė Vilma Juodkazienė.
Džiovinti ar marinuoti?
Džiovinti tinka įvairūs miške randami grybai. Ypač dažnai šiuo būdu apdorojami baravykai, raudonviršiai, lepšiai, kurie vėliau naudojami sriuboms, padažams ir troškiniams gardinti.