grilyje kepta vištiena
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „grilyje kepta vištiena“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „grilyje kepta vištiena“.
Receptas. Ant grotelių kepta vištiena, marinuota majoneze
INGREDIENTAI: 3 kilogramai vištiena ( kulšelės be kauliukų) 3 valgomieji šaukštai prieskonių (vištienai) 2 valgomieji šaukštai druskos 200 gramų majonezo (,,MangoMajo'') 1 vienetas citrinų Paruošimo laikas: Apie 1 val. Porcijų skaičius: 8 PARUOŠIMO BŪDAS: Majonezą su maišyti su druska, prieskonais ir citrinos sultimis. Supilti ant vištienos,išmaišius palaikyti per naktį ir kepti ant grotelių. Nuotraukoje taip kepama vištiena yra kairėje pusėje.
Kaip sveikai kepti maistą ant laužo?
Vasarą vis dažniau norisi maistą ruošti ne virtuvėje, o gryname ore, mėgaujantis ant laužo keptais patiekalais. Toks maistas tampa itin sultingas, išsiskiriantis gardžiu aromatu, o tam atsispirti išties sudėtinga. Vis dėlto, nors tokie patiekalai ypatingai gardūs, sveikumu nepasižymi. Mitybos specialistė, trenerė Rūta Beišytė-Aminova skaitytojams pataria, kokių principų laikantis, maistą, keptą ant laužo, galime paversti sveikesniu.
Vaida Kurpienė: grilyje keptas maistas – skanu, tačiau ar sveika?
Atėjus vasarai vis dažniau norisi maistą ruošti nebe namų virtuvėje, o gryname ore mėgaujantis grilyje keptais patiekalais. Ant žarijų gamintas maistas būna išskirtinai aromatingas, sultingas bei gardus, kuriam retas sugeba atsispirti. Vis dėlto, ar toks maistas nėra žalingas mūsų sveikatai? Apie tai skaitytojams pasakoja sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė. „Griežtai teigti, kad grilyje kepti patiekalai yra nesveika – negalima.
Greito maitinimo restorane britas nusipirko „smegenis“
Jaunas britas gerokai nustebo aptikęs viename greito matinimo tinklų nupirktoje pakuotėje „smegenis“ . 19–metis studentas iš Esekso su keliai draugais užėjo į vietinę maitinimo įstaigą. „Paprastai perku vištos sparnelius ir užsakęs nesitikėjau jokio siurprizo.“– teigė britas. Tačiau paragavęs vištienos gaminio pajuto keistą skonį. Atidžiau pasižiūrėjęs į maistą studentas pastebėjo, kad vietoj įprasto maisto jis paragavo nežinomo ir į smegenis panašaus produkto, rašo lifenews.ru.
Grilyje keptų daržovių salotos su karšta vištiena
Vasarą šios sočios, tačiau skrandžio neapsunkinančios salotos puikiai tiks pietums.
2 porcijoms reikės: Šiek tiek tvirtesnių salotų, pavyzdžiui Ledkalnio 1 vištienos krūtinėlės file 1 paprikos 2 pomidorų 1 cukinijos 1 raudonojo svogūno Vištienos prieskonių
Garstyčių ir medaus padažui: 1 šaukšto garstyčių 1 šaukšto medaus 1 sukapotos ar išspaustos česnako skiltelės 1 šaukšto citrinos sulčių arba vyno acto 2 šaukštų aliejaus
Vištienos file padalinkite į keletą gabalėlių, apibarst...