grana padano
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „grana padano“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „grana padano“.
Kas žinotina apie sūrių pjaustymą ir jų patiekimą?
Sūris – dažnas vyno palydovas. Tačiau labai didelė dalis šio užkandžio skonio priklauso ir nuo pjaustymo bei patiekimo būdų. Mat pastarieji aspektai kiekvienai sūrio rūšiai yra atskiri. Taigi, egzistuoja keletas svarbių aspektų, kuriuos privalu žinoti.
Visų pirma, sūris, nepriklausomai nuo jo rūšies, niekada negali būti patiekiamas ką tik iš šaldytuvo. Tam, kad atsiskleistų tikrasis skonis, šį užkandį reikia ragauti kambario temperatūros.
Per žemės drebėjimą italai prarado 400 tūkst. sūrio galvų
Apie 300 tūkst. „Parmigiano Reggiano“ ir 100 tūkst. „Grana Padano“ sūrio galvų prarasta per gegužės 20 d. žemės drebėjimą, smarkiai apgadinusį statinius Bolonijoje, šiaurinėje Italijoje. Apie tai praneša ANSA, remdamasi didžiausia šalyje ūkininkų organizacija „Coldiretti“. „Parmigiano Reggiano“ gamintojai prarado 10 proc.atsargų. Nuostoliai, kukliausiais apskaičiavimais, įvertinti 200-250 mln. eurų, pareiškė „Grana Padano“ konsorciumo vadovas Stefano Berni.