bulvių plokštainio receptas
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „bulvių plokštainio receptas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „bulvių plokštainio receptas“.
Atskleidė tobulo kugelio paslaptį: rašykitės receptą
„Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai, ko ieškote“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Reikės:
9 vidutinio dydžio bulvių (apie 1,3kg);
200g fermentinio sūrio;
200g karštai rūkytos šoninės;
1 svogūno;
0,5 l pieno;
4 kiaušinių;
žiupsnelio malto muskato;
druskos.
Nuskustas bulves sutarkuokite. Pridėkite 100 g tarkuotos fermentinio sūrio ir išmaišykite.
Atskleidė skaniausią bulvių kugelio receptą: apsilaižysite pirštelius
Bulvės – sotus ir pigus įvairių lietuviškų patiekalų ingredientas, kurį rastume kiekvienoje virtuvėje. Be to, pasak gydytojos dietologės Editos Gavelienės, tai ne tik kompleksinių angliavandenių, bet ir kai kurių vitaminų ir mineralų šaltinis, o vidutinė virtų bulvių porcija suteikia apie 7 proc. vitaminų B1, B6 ir folio rūgšties paros poreikio.
Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pastebi, kad bulvės – viena mėgstamiausių lietuvių daržovių.
Rimuko bulvių kugelis nepaliks abejingų: skonis vertas 10 balų
Prieš kelerius metus portale skelbėme tinklaraštininko Rimo Narkaus kugelio receptą, kuris tuomet sužavėjo tūkstančius. Kviečiame prisiminti šį receptą ir savaitgalį gardžiu kugeliu palepinti savo šeimą.
Rimo teigimu, šis kugelis tikrai neprimena kieto, kurį daugelis iš mūsų yra valgę mokyklos valgyklose.
Jums reikės: 6–8 bulvių, 4 svogūnų, pusės litro verdančio pieno, druskos, prieskonių, 1 kiaušinio. Atskirai pakepinkite spirgučius su pieno ir miltų mišiniu.
Receptas. Kugelis (bulvių plokštainis)
INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių 1 vienetas svogūnų 100 gramų pieno 1 vienetas kiaušinių 50 gramų kiaulės lašinių (švieži) 2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų šiek tiek juodųjų pipirų šiek tiek druskos šiek tiek riebalai šiek tiek džiūvesėlių Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 4 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves nuskuskite, sutarkuokite ir užplikykite verdančiu pienu. Smulkiai supjaustytus lašinukus ir svogūną pakepinkite.