bulvių kugelis
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „bulvių kugelis“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „bulvių kugelis“.
Atskleidė tobulo kugelio paslaptį: rašykitės receptą
„Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai, ko ieškote“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Reikės:
9 vidutinio dydžio bulvių (apie 1,3kg);
200g fermentinio sūrio;
200g karštai rūkytos šoninės;
1 svogūno;
0,5 l pieno;
4 kiaušinių;
žiupsnelio malto muskato;
druskos.
Nuskustas bulves sutarkuokite. Pridėkite 100 g tarkuotos fermentinio sūrio ir išmaišykite.
Bulvių kugelis pagal baikerius: šis padažas nustebino visą šeimą
„Šį kugelio receptą nusižiurėjau per TV vieną penktadienio vakarą. Labiausiai suintrigavo keistas padažas su raugintais agurkais. Atrodė, kad tai tikrai visai ne baikerių maistas. Padažas gal kokiems sveikuoliams daugiau tinkantis, o ne rimtiems vyrams važinėjančiais rimtais motociklais. Ir pats kugelis toks moteriškas sakyčiau, su varške ir kefyru, jokių kiaulės ausų, jokių kiaulės kojų. Na, gal tie baikeriai jau tokie…
Neištvėriau nepabandžiusi to kugelio, ir to keistojo jų padažo.
Tokį bulvių kugelį Odeta gamina kas mėnesį: dingsta žaibiškai
„Kugelis – man pats lietuviškiausias patiekalas. Kiek save pamenu, kugelis buvo dažnai kepamas mūsų namuose. O kai rudenį būdavo bulviakasis ir susirinkdavo ne tik visi šeimos nariai, bet ir kaimynai, močiutė juos vaišindavo pečiuje keptu kugeliu su kiaulės kojomis. Pamenu koks skanus, minkštas jis būdavo... Kepu ir aš kugelį bent kartą į du mėnesius, bet jau ne pečiuje, o orkaitėje“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
Atrado skaniausią šviežių bulvių kugelį: receptą užsirašykite iš karto
„Nusprendžiau šeimą palepinti ir iškepti šviežių bulvių kugelį. Sunku perteikti skonį, tačiau pavyko kažkas tokio – ir minkštas, ir purus. Drąsiai rašau sau 10 balų. Receptu dalinuosi su tais, kurie dar tik mokosi gaminti ir tais, kuriems receptų bei idėjų niekada nebus per daug“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.
Išdavė skaniausio kugelio receptą: norėsis dar ir dar
„Mano kepamas kugelis yra galbūt tarpinis variantas tarp kugelio ir plokštainio. Jis vidutinio tirštumo. Riebalus kugeliui aš naudoju likusius nuo keptos kiaulienos šoninės, anties ar žąsies. Tačiau tie riebalai susidarę kepimo metu neturi būti sudegę (rudi)“, – rašo tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė.
Jums reikės: 1 kg bulvių; 1 svogūno; 2 vidutinių kiaušinių; ½ l pieno; ½ stikl.
Šis kugelio receptas niekada nenuvilia: išbandykite
„Labai džiaugiuosi, kad kugelis gavosi labai gardus. O žinote, kaip gera girdėti, kai vaikai vos paragavę kugelio sako: „Ar dar bus galima pakartoti?“. Taigi, dalinuosi gardaus kugelio receptu“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė.
Reikės: 4–5 kg bulvių, 3 kiaušinių, 2–3 svogūnų, 0,5 l pieno, bulvių prieskonių, džiovintų petražolių, pipirų ir druskos, šlakelio aliejaus.
Bulvių kugelio receptas
Bulves nuskutau, o vyras jas sutarkavo, kartu sutarkavo ir svogūnus.
Bulvių kugelis pagal Ingridą sužavės visus: pigu, greita ir labai skanu
„Nebesuskaičiuoju, kiek šiemet visko gaminau su cukinija ir receptais dalinausi su jumis. Daug tikrai daug. Ir šeimą baigiu pripratinti prie jos. O aš cukiniją pamėgau, galiu tą pasakyti drąsiai. Todėl ir šiandieninis mano bulvių plokštainis su cukinija“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.
Porcijos 3. Užtruksite apie 1 val: 10 bulvių; 0,5 cukinijos; 1 kiaušinis; 1 svogūnas; 1 česnako skiltelė; 200 ml kefyro; 2 v. š. miltų; Šlakelis aliejaus; Druskos pagal skonį.
Receptas. Kugelis
INGREDIENTAI: 3 kilogramai bulvių 1 vienetas svogūnų 0.5 saujelės petražolių 0.5 saujelės krapų 2 vienetai kiaušinių 2 valgomieji šaukštai grietinės 1 valgomasis šaukštas druskos Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val. Porcijų skaičius: 12 PARUOŠIMO BŪDAS: Bulves sutarkuoti kartu su žalumynais ir svogūnu. Įdėti su grietine ir druska išplaktus kiaušinius, išmaišyti. Skardą tepti riebalais, pilti masę ir dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.