alyvmedžiai
Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „alyvmedžiai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „alyvmedžiai“.
Šis aliejus – aukso gysla širdžiai: ragina naudoti dažniau
Alyvuogių aliejus – tai ne tik mėgstamas kulinarinis ingredientas, bet ir galingas sveikatos sąjungininkas, kurio nauda akivaizdi visame pasaulyje.
Šis natūralus produktas, išgaunamas iš alyvmedžių vaisių, pasižymi daugybe savybių, kurios gali pagerinti mūsų sveikatą. Štai dešimt alyvuogių aliejaus nauda, kurių negalite ignoruoti.
Širdies sveikata
Alyvuogių aliejus yra turtingas mononesočiųjų riebalų, kurie padeda sumažinti blogojo cholesterolio (LDL) kiekį.
Italijos ūkininkai gina alyvmedžius: juos nori iškirsti prieš pat derliaus ėmimą
Italijos pietuose – nuožmi kova su alyvmedžius naikinančiomis bakterijomis. Deja, kol kas vienintelis efektyvus būdas – naikinti medžius. Tai siutina ūkininkus, mat medžius kirsti pradėta prieš nuimant derlių. Alyvmedžiai , kuriuos čia Italijos ūkininkai sodino prieš maždaug šimtmetį, naikinami, o paskui ir deginami. Tokių priemonių prieš alyvmedžių giraites imtasi, kadangi pastebėta, jog nemažai medžių serga raupsais.
Nuo medžio prie stalo: trumpas kursas apie alyvuogės kelią
Alyvuogių aliejus veržiasi ir į šiaurietišką virtuvę. "The Observer" žurnalistė Lucie Gilmor lankosi pietų Ispanijos fermoje ir stebi jo gamybos procesą.
Raukydamasi prarijau paskutinius kartaus vaisiaus likučius. Visada maniau, jog darbas alyvuogių plantacijoje reiškia paslapčia nuo ūkininko sušlamšti kas antrą skinamą alyvuogę. Tai nėra draudžiama. Netgi priešingai – galite daryti tai, kiek norite, jei tik jums patinka rūgštus skonis, liekantis burnoje dar kelias valandas.