• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Balandėliai, pagaminti pagal šį receptą, tikrai primins įprastus lietuviškus balandėlius, tik juos paruošti bus gerokai lengviau, ir tam prireiks tik augalinių ingredientų.

Tinginių balandėliai

Ingridientai 4-5 porcijoms. Kukuliams: 100 g seitano miltų; 30 g kvietinių miltų; 15 g maistinių mielių; 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių; 1 šaukštelio džiovintų petražolių; 1 šaukštelio svogūnų granulių; ¼ šaukštelio pipirų; ¾ šaukštelio vištienos prieskonių (arba druskos); 200 ml vandens.

Kukulių virimui: 1 litro vandens; 1 kubelio daržovių sultinio; ~1 šaukštelio obuolių acto.

Kopūstienei: 500-600 g šviežio kopūsto; 2 nedidelių šviežių morkų; 1 svogūno; saujos smulkintų porų; 1 daržovių sultinio kubelio; 2 šaukštų pomidorų padažo; 1 šaukšto obuolių acto; žiupsnio pipirų; druskos pagal skonį (recepte dėta apie 0,5 šaukštelio); 1,5 l vandens.

REKLAMA
REKLAMA

Eiga: sumaišyti visus sausus ingredientus kukuliams. Tuomet į masę įpilti 200 ml vandens, išmaišyti ir paminkyti rankomis, kol ji bus vientisa ir tąsi.

REKLAMA

Puode užvirti litrą vandens su kubeliu sultinio ir šaukšteliu obuolių acto. Į verdantį vandenį sudėti suformuotus kukulius (maždaug šaukštą masės suspausti į rutuliuko formą delnuose). Virti apie 30 min vis pamaišant.

Kai kukuliai išvirs, juos apkepti keptuvėje ant šiek tiek aliejaus, kol jų kraštai paruduos, ir, išėmus į lėkštę, atidėti į šalį.

Nuskusti ir kubeliais susmulkinti morkas, susmulkinti svogūną ir porus. Supjaustyti kopūstą – gabalėliai neturi būti labai smulkūs.

REKLAMA
REKLAMA

Toje pačioje keptuvėje apkepti svogūną ir porus, kol suminkštės.

Į didesnį virimo puodą įpilti 1,5 l. vandens, įdėti kubelį sultinio ir užvirti. Į verdantį vandenį sudėti smulkintus kopūstus, morkas, svogūną ir porus. Virti ant silpnos ugnies apie 50 min. arba kol kopūstai ir morkos bus minkšti.

Į kopūstienę įdėti pomidorų padažą, obuolių actą ir paragauti ar reikia papildomai druskos (recepte buvo pridėta dar maždaug 0,5 šaukštelio).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kukulius galima sudėti į kopūstienę, kol dar karšta, kad pašiltų arba pasišildyti atskirai ir valgyti kartu.

Patiekti su virtomis bulvėmis.

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @plantasticka.

o dieve mano!!!!
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų