Maskarponė tai toks dangiškas, švelnaus kaip pūkelis skonio sūris, kuris paprastą patiekalą gali paversti tikru šedevru. Taip paruoštą lašišą galite patiekti su ryžiais, keptomis bulvėmis, bulvių koše, makaronais, troškintomis daržovėmis ar tiesiog salotomis. Kaip supratote, tiks bet kuris pasirinktas garnyras. Aš valgiau su ryžiais ir lengvomis salotomis. Skanaus!“, – rašo tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.
3 porcijos, reikės:
- 450 g lašišos file su oda
- 150 g špinatų
- 100 g maskarponės sūrio
- 1 citrinos
- 2 skiltelių česnako
- 2 valg. š. pieno
- druskos, juodųjų pipirų
- Gaminimas:
- Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
- Lašišos file supjaustome į 3 lygius gabalėlius, apibarstome druska, pipirais.
- Česnako skilteles nulupame, supjaustome griežinėliais.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ant stipresnės ugnies. Sudedame lašišos gabalėlius ir kepiname 1 minutę, tada apverčiame ir kepiname dar 1 minutę. Iškepusią lašišą sudedame į lėkštę ir atidedame į šalį.
Toje pačioje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant silpnesnės ugnies. Sudedame česnaką ir kepiname nuolat maišant apie 30 sekundžių. Tada sudedame špinatus, išspaudžiame pusės citrinos sultis, pagardiname druska, pipirais. Įmaišome maskarponės sūrį, supilame pieną ir viską išmaišome. Kepiname, kol špinatai suminkštėja. Supilame padažą į indą skirtą kepimui orkaitėje.
Likusią citriną supjaustome griežinėliais, išdėliojame ant padažo ir sudedame lašišos gabalėlius. Kepame įkaitintoje orkaitėje ~6-8 minutes, kol lašiša iškepa (tik neperkepkite!). Patiekiame su ryžiais, bulvėmis ar kitomis daržovėmis. Skanaus!