Laidos viešnia Natalija Kurganovė, MagicMint.lt tinklaraščio autorė, „La maistas“ žiūrovams pademonstruos, kaip pasiruošti miso sriubą su krevetėmis.
„Šią sriubą mes labai mėgstame ir dažnai gaminame. Mes darome taip: paruošiame sultinį ir atskirai daug ingredientų – krevečių, kiniškų grybų ar šampinjonų, žalumynų ir t.t., tada kiekvienas šeimos narys dedasi į dubenėlį kokių nori ingredientų ir užpila juos sultiniu. Tai gaunasi tokia kaip improvizacija, žaidimas”, – pasakojo Natalija.
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis
(29 nuotr.) Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriuba su antiena
Miso sriuba
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriuba su antiena
Miso sriuba
Sriuba su dešrelėmis
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Pagrindiniai šios sriubos privalumai – ji greitai paruošiama, o ingredientai mažai termiškai apdorojami, taigi išlieka visi vitaminai.
Nuolatinis laidos šefas, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius, sako labiau mėgsta troškinius ar tirštesnes sriubas. Taigi, jis pasiūlys išsivirti sočią bulvienę su dešrelėmis, kurią pagardins čederio ir sūriu.
Kitas nuolatinis TV3 laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamins antienos sriubą su moliūgais ir pastarnokais.
„Sriubos – vienas mano mėgstamesnių patiekalų, kuriuos ruošiu su meile ir dideliu, dideliu noru ir su daug skonio. Antienos sriuba su pastarnokais, moliūgu, česnakais, vynu – ingredientų nedaug, bet skonis nuostabus“, – kalbėjo Tomas.
„Esame įpratę viską sumesti į puodą ir virti. Bet pirmiausia, reikėtų pasidaryti sultinį. Mėsą reikėtų apskrudinti – suteikti jai daugiau skonio. Tada išvirti sultinį ir tik tada eiliškumo tvarka – nuo kiečiausios iki minkščiausios – sudėti daržoves. Tada sriuba bus labai aromatinga ir skani“, – patarė profesionalas.
Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.
REKLAMA