• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kūčių rytą laida „La maistas“ su Gian Luca Demarco priešakyje TV3 žiūrovus kvietė praleisti itin jaukiai. Žinomas vyras apsilankė pas Prienų rajone gyvenančią įkvepiančią didžiulę šeimą ir pasidalino idėjomis, kaip kitaip ruošti silkę Kūčioms, be kurios šventinis stalas neįsivaizduojamas bei pasidalino gardžios lašišos receptu.

Kūčių rytą laida „La maistas“ su Gian Luca Demarco priešakyje TV3 žiūrovus kvietė praleisti itin jaukiai. Žinomas vyras apsilankė pas Prienų rajone gyvenančią įkvepiančią didžiulę šeimą ir pasidalino idėjomis, kaip kitaip ruošti silkę Kūčioms, be kurios šventinis stalas neįsivaizduojamas bei pasidalino gardžios lašišos receptu.

REKLAMA

Balbieriškyje gyvenanti Marčiukaičių šeima – ypatinga. Gintarė ir Marius augina net 4 nuostabius, ypač muziką mylinčius vaikus – Aleksą, Jomantą, Agotą ir Martyną.

Vyriausioji diriguoja ir groja vargonais, Aleksas – smuiku, o Jomantas – saksofonu. Smuiką į savo rankas jau ima net mažylė Agota!

Tiesa, nors šeimos veiduose dabar spindi šypsena, prieš kelis metus jie patyrė itin skaudų išgyvenimą – visiškai sudegė jų namas, kai Gintarei buvo likę vos dvi dienos iki gimdymo. Tačiau šeima neprarado stiprybės – neįrengtame, atstatytame name pradėjo gyventi lygiai po metų.

REKLAMA
REKLAMA

Po jaukaus ir šilto pokalbio Gian Luca pakvietė į virtuvę, kur pagamino šventinį stalą papuošiančių patiekalų receptais – kopūsto lapuose keptos lašišos su kreminiu padažu bei pasidalino trimis silkės užkandžių idėjomis – šie patiekalai neabejotinai taps šventinio stalo pažiba. Išbandykite patys jau šiemet – nepasigailėsite.

REKLAMA

Kopūsto lapuose kepta lašiša su kreminiu padažu

Reikės:

  • 500 g lašišos filė;
  • Savojos kopūsto;
  • Vyšninių pomidorų;
  • Mėlynojo svogūno;
  • Cukraus;
  • Balzamiko acto;
  • Šviežio čiobrelio;
  • Rozmarinų druskos.

Gaminimo eiga:

Ant savojos kopūsto beriame šviežio čiobrelio ir rozmarinų druskos. Guldome lašišą, o ant jos dedame karamelizuotus pomidorus bei svogūnus. Lašišą uždengiame kopūstu ir kepame grilyje 12-15 minučių.

Per tą laiką ruošiame padažą – į smulkintuvą dedame savojos kopūstą, negailime „Philadelphia“ tepamo sūrio su laiškiniais česnakais. Įdedame šviežių krapų, pagardiname druska, pipirais ir gerai sumalame. Valgome su kepta lašiša. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA

Trys silkės užkandžių idėjos jūsų šventiniam stalui

Reikės:

  • Ciabatta duonos;
  • Silkės;
  • Apelsino;
  • Paprikos;
  • Mėlynojo svogūno;
  • Pomidorų;
  • Konservuotų avinžirnių;
  • Česnako;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Druskos, pipirų;
  • Cukraus;
  • Sviesto;
  • Medaus.

Gaminimo eiga:

Duonos riekeles paskrudiname grilyje. Silkę supjaustome 1 cm pločio gabalėliais. Griežinėliais supjaustome svogūnus ir nulupame apelsinus.

Į įkaitintą keptuvę dedame gabalėlį sviesto, beriame svogūnus, pagardiname alyvuogių aliejumi ir cukrumi. Papriką supjaustome plonomis riekelėmis ir dedame į grilį. Į keptuvę taip pat dedame apelsinų griežinėlius, kuriuos pagardiname medumi. Pakepiname pomidorus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ruošiame pirmąjį padažą: į smulkintuvą dedame pistacijas, petražoles, česnaką, pilame alyvuogių aliejaus ir gerai sumalame.

Formuojame silkės sumuštinukus: ant duonelės dedame karamelizuotus apelsinus, klojame silkę, karamelizuotus svogūnus.

Ruošiame antrąjį padažą: į smulkintuvą dedame avinžirnius, česnako skiltelę ir karamelizuotus svogūnus, šiuo kremu aptepame duoneles. Ant viršaus dedame silkę ir keptą papriką.

Ant duonelės dedame silkę ir pagardiname petražolių padažu. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų