• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiaušinienė yra vienas pagrindinių pusryčių patiekalų, todėl verta žinoti, kaip ją pasigaminti tobulai. Jamie Oliveris pasidalijo geriausiais patarimais, kaip paruošti šį skanų patiekalą. 

Kiaušinienė yra vienas pagrindinių pusryčių patiekalų, todėl verta žinoti, kaip ją pasigaminti tobulai. Jamie Oliveris pasidalijo geriausiais patarimais, kaip paruošti šį skanų patiekalą. 

REKLAMA

Galbūt kiaušinienę gaminate jau daugelį metų, tačiau Jamie Oliverio patarimai padės jūsų pusryčius paversti puikiais. 

Kaip pasigaminti skanią kiaušinienę? 

„YouTube“ vaizdo įraše „Kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę“ virėjas pasidalijo, kaip pradedantiesiems kulinarams paruošti geriausią įmanomą pusryčių kiaušinienę, rašo express.co.uk. 

Jamie taip pat pasidalijo, kaip pasigaminti prancūzišką ir amerikietišką kiaušinienę, tačiau šis receptas skirtas ilgą laiką mėgstamiems, geriems angliškiems pusryčiams. 

„Vištos kiaušinis yra skaniausia ir pigiausia baltymo forma planetoje. Juose yra daugybė mikroelementų, be to, juos galima greitai paruošti“, – sakė šefas. 

REKLAMA
REKLAMA

Nepamirškite gerai išplakti 

Jei anglišką kiaušinienę ruošiate dviem žmonėms, kiekvienam naudokite po du kiaušinius ir turėsite sočius pusryčius. Suplakite juos dubenyje ir įberkite šiek tiek druskos. 

REKLAMA

Jamie teigia, kad nekenčia gamyklinių kiaušinių ir vietoj jų jis renkasi kiaušinius iš tvarto: „Ir, žinoma, geriausia rinktis laisvai laikomų ir ekologiškų vištų kiaušinius.“ 

Paimkite puodą, užkaitinkite jį ant vidutinės ugnies ir įdėkite daug sviesto. Supilkite jį į puodą, palaipsniui kepkite ir turėsite labai skanius pusryčius.

Nenaudokite pieno

Tuomet pasiimkite mažą mentelę ir maždaug kas penkias sekundes greitai plakite kiaušinius.

REKLAMA
REKLAMA

Pradedantiesiems virėjams šefas sakė: „Kai kas deda pieną, kai kas – grietinėlę, bet jei gaminsite teisingai, nei vieno iš jų nereikės.“

Nukėlus kiaušinius nuo ugnies, jie toliau keps, nes keptuvė vis dar šilta. Kad kiaušiniai neperkeptų, pastumkite juos į vieną keptuvės pusę.

Kiaušinienę šaukštu dėkite ant skrebučių riekelių. Jei norite, paskrudinkite skrebučius sviestu, bet nepamirškite, kad kiaušiniuose jau yra gabalėlis sviesto.

„Rezultatas – visiškai gražios ir minkštos tekstūros kiaušiniai. Taigi, angliški kiaušiniai paruošti – minkšti, nuostabūs, švelnūs.

Mėgaukitės kiaušiniene ant skrebučio atskirai arba išsikepkite šoninės, dešrelių, hašišinių bulvyčių, keptų pomidorų ir keptų pupelių“, – teigė J. Oliveris.

Tradicijų puoseletoja
Tradicijų puoseletoja
Nieko nesupratau, paimkite puodą, jį įpilkite ant smarkiai įkatinto sviesto, po to atsiranda keptuvė... Nesuprantu eigos logines. Velniop angliška kiaušinienė, kepsiu lietuviską, o kas įrodė kad ji prastesnė
Pageidaučiau daugiau informacijos , kaip pramušti kiaušinio lukšta...?
Kiausniene ir omletas yras skirtingi patiekalai.I kiausiniene aisku kad nereikia pilt pieno.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų