Puikaus skonio sūrio rutuliukai su fetos įdaru, kurie tiks kaip puikus užkandis ant stalo. Tai lyg sūrio spurgytės. Prie jų labai tinka pikantiškas padažas iš graikinio jogurto ir Šrirachos padažo. Šis padažas nebus itin aštrus vien dėl Šrirachos padažo - jis suteiks malonų pikantišką aštrumą. Patiekti su fetos kubeliais ant viršaus, arba tiesiog sudėjus į lėkštutę šalia padažo.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 250 gramų kvietinių miltų
- 200 mililitrų kefyro
- 100 gramų kietojo sūrio
- 100 gramų feta sūrio
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1 žiupsnelis cukraus
- 1 žiupsnelis druskos
- Padažui:
- 200 gramų majonezo
- 200 gramų graikiško jogurto
- 1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys
- 1 arbatinis šaukštelis padažo ("Šriracha")
- 1 arbatinis šaukštelis maltos aitriosios paprikos
- Kepimui:
- 100 mililitrų aliejaus
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 20
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kietąjį sūrį sutarkuoti. Fetą supjaustyti kubeliais.
- Nusijoti miltus ir sumaišyti su kepimo milteliais, cukrumi, druska. Berti kietąjį sūrį ir pilti kefyrą ir gerai išmaišyti.
- Tada imti į delną po vieną gabalėlį tešlos ir per vidurį įdėti fetos kubelį, gražiai apgaubti ir suformuoti kamuoliuką.
- Dėti į aliejų ir kepti, kol gražiai apskrus.
- Padažo ingredientus sumaišyti.
- Patiekti su padažu.
REKLAMA