INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 1 vienetas svogūnų
- 0.5 valgomojo šaukšto kvietinių miltų
- 200 gramų pievagrybių
- 5 stiklinės vandens
- 0.5 stiklinės grietinėlės (12 % riebumo)
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto (arba margarinas)
- šiek tiek prieskonių (vegeta)
- 2 valgomieji šaukštai žalumynų (kapoti)
REKLAMA
REKLAMA
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ištirpinti puode sviestą (arba margariną) ir patroškinti jame smulkiai supjaustytą svogūną. Paskui sudėti išvalytus bei plonomis juostelėmis supjaustytus pievagrybius ir troškinti apie 10 min. Tuomet supilti vandenį, paskaninti vegeta, druska ir pipirais. Virinti dar 10 min. ir tuomet supilti su miltais išmaišytą grietinėlę. Dar kartą užvirinti. Pabarstyti žalumynais. Patiekti su makaronais, skrebučiais arba trapiais, sūriais spirgučiais. Skanaus!
REKLAMA