Sumaišykite želatiną su vandeniu ir palikite 15 min. brinkti. Cukrų sumaišykite su tarkuota 0,5 citrinos žievele bei 80 ml vandens ir užvirinkite. Tuomet nukelkite sirupą nuo ugnies ir supilkite 0,5 citrinos sultis. Ištirpdykite išbrinkusią želatiną vandens vonelėje. Ištirpdytą želatiną sumaišykite su pasiruoštu sirupu bei šampanu ir gerai sumaišykite. Jei citrinos žievelę tarkavote per stambesnę tarką, tuomet sirupą perkoškite per sietelį. Gautą želė supilkite į stiklines arba formeles, sudėkite citrinos griežinėlius ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Prieš patiekiant galite papuošti plakta grietinėle. Skanaus.
Autorius: Irma
INGREDIENTAI:
0.5 vieneto citrinų
5 arbatiniai šaukšteliai cukraus
1/4 stiklinės vandens (+ 80 ml)
10 gramų želatinos
300 mililitrų putojančio vyno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sumaišykite želatiną su vandeniu ir palikite 15 min. brinkti. Cukrų sumaišykite su tarkuota 0,5 citrinos žievele bei 80 ml vandens ir užvirinkite. Tuomet nukelkite sirupą nuo ugnies ir supilkite 0,5 citrinos sultis. Ištirpdykite išbrinkusią želatiną vandens vonelėje. Ištirpdytą želatiną sumaišykite su pasiruoštu sirupu bei šampanu ir gerai sumaišykite. Jei citrinos žievelę tarkavote per stambesnę tarką, tuomet sirupą perkoškite per sietelį. Gautą želė supilkite į stiklines arba formeles, sudėkite citrinos griežinėlius ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Prieš patiekiant galite papuošti plakta grietinėle. Skanaus.