Įkaitinti orkaitę iki 140 laipsnių. Nupaišyti ant kepimo popieriaus torto formą ir patepti popierių sviestu. Kiaušinių baltymus suplakti iki standžių putų, po truputį suberiant 200 ml cukraus. Pabaigoje supilti actinę rūgštį. Ši rūgštis baltininei masei suteikia blizgesį ir tvirtumą. Atskirai sumaišyti susmulkintus riešutus su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišyti į baltiminę masę. Dėti masę ant kepimo popieriaus, padaryti bortelius. Kepti apie 30 min. Po 30 min. sumažinti temperatūrą iki 100 laipsnių ir dar kepti 30 min. Baltiminį paplotį pilnai atvėsinti. Suplakti grietinėlę ir sudėti į papločio vidurį. Tada sudėti nusausintus persikus, pabarstyti tarkuotu šokoladu. Tortą palaikyti kurį laiką šaldytuve.
Autorius: Dovilė
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
50 gramų graikinių riešutų
150 gramų persikų (konservuoti)
3 vienetai kiaušinių (baltymai)
0.5 mililitro acto (rūgštis 24%)
300 mililitrų grietinėlės (riebi)
šiek tiek juodojo šokolado
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinti orkaitę iki 140 laipsnių. Nupaišyti ant kepimo popieriaus torto formą ir patepti popierių sviestu. Kiaušinių baltymus suplakti iki standžių putų, po truputį suberiant 200 ml cukraus. Pabaigoje supilti actinę rūgštį. Ši rūgštis baltininei masei suteikia blizgesį ir tvirtumą. Atskirai sumaišyti susmulkintus riešutus su kepimo milteliais ir atsargiai įmaišyti į baltiminę masę. Dėti masę ant kepimo popieriaus, padaryti bortelius. Kepti apie 30 min. Po 30 min. sumažinti temperatūrą iki 100 laipsnių ir dar kepti 30 min. Baltiminį paplotį pilnai atvėsinti. Suplakti grietinėlę ir sudėti į papločio vidurį. Tada sudėti nusausintus persikus, pabarstyti tarkuotu šokoladu. Tortą palaikyti kurį laiką šaldytuve.