Pievagrybius susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su pora šaukštų aliejaus. Puode virš mažos ugnies ištirpinkite sviestą, atsargiai įmaišykite miltus, supilkite vandenį, sudėkite grybus, sultinį, grietinėlę ir užvirinkite. Migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir didžiąją dalį jų sudėkite į užvirusią sriubą (šiek tiek riešutų pasilikite papuošimui). Užvirusią sriubą nukelkite nuo ugnies, paskaninkite druska bei pipirais ir išmaišykite. Paruoštą sriubą supilkite į dubenėlius, papuoškite migdolais bei smulkintomis petražolėmis ir patiekite. Skanaus.
Autorius: Daina
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
šiek tiek migdolų
šiek tiek petražolių
3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
250 gramų pievagrybių
1.5 litro vandens
120 gramų grietinėlės
šiek tiek druskos
3 valgomieji šaukštai sviesto
1 valgomasis šaukštas sultinio (daržovių, sausas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pievagrybius susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje su pora šaukštų aliejaus. Puode virš mažos ugnies ištirpinkite sviestą, atsargiai įmaišykite miltus, supilkite vandenį, sudėkite grybus, sultinį, grietinėlę ir užvirinkite. Migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir didžiąją dalį jų sudėkite į užvirusią sriubą (šiek tiek riešutų pasilikite papuošimui). Užvirusią sriubą nukelkite nuo ugnies, paskaninkite druska bei pipirais ir išmaišykite. Paruoštą sriubą supilkite į dubenėlius, papuoškite migdolais bei smulkintomis petražolėmis ir patiekite. Skanaus.