• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 10 gramų medaus
  • 190 gramų kvietinių miltų
  • 100 mililitrų vandens
  • 3 gramai druskos
  • 15 gramų aliejaus
  • 1.5 gramo mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišyti mieles, druską, miltus, medų, aliejų ir po truputį supilti apie 90-110 ml vandens. Turėtų gautis minkšta, elastinga tešla.
    Patepti kepimo skardą aliejumi, sudėti tešlą, uždengti plėvele ir palaikyti kambario temperatūroje 1,5 val, kol tešla pakils.
    Stalviršį patepti trupučiu aliejaus, padėti tešlą, apibarstyti miltais ir iškočioti plonus lakštus. Palaikyti 10 min.
    Atsargiai pernešti ant pergamentinio popieriaus, išlyginti. Šiek tiek patepti tešlą vandeniu ir užbarstyti aguonų, riešutų, saulėgrąžų, paprika ir kt. mėgiamų prieskonių. Supjaustyti tešlą juostelėmis.
    Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
    Atvėsinti krekerius ant grotelių, kad šiek tiek padžiūtų.

Autorius: Marija

INGREDIENTAI:

  • 10 gramų medaus
  • 190 gramų kvietinių miltų
  • 100 mililitrų vandens
  • 3 gramai druskos
  • 15 gramų aliejaus
  • 1.5 gramo mielių (sausos)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Sumaišyti mieles, druską, miltus, medų, aliejų ir po truputį supilti apie 90-110 ml vandens. Turėtų gautis minkšta, elastinga tešla.
    Patepti kepimo skardą aliejumi, sudėti tešlą, uždengti plėvele ir palaikyti kambario temperatūroje 1,5 val, kol tešla pakils.
    Stalviršį patepti trupučiu aliejaus, padėti tešlą, apibarstyti miltais ir iškočioti plonus lakštus. Palaikyti 10 min.
    Atsargiai pernešti ant pergamentinio popieriaus, išlyginti. Šiek tiek patepti tešlą vandeniu ir užbarstyti aguonų, riešutų, saulėgrąžų, paprika ir kt. mėgiamų prieskonių. Supjaustyti tešlą juostelėmis.
    Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
    Atvėsinti krekerius ant grotelių, kad šiek tiek padžiūtų.

Autorius: Marija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų