Sojos paplotėlius užpilkite karštu sultiniu ir mirkykite apie 20 min. Tada juos apšlakstykite šviesiu sojos padažu, užberkite 2 cukraus šaukštus, krakmolą ir gerai išmaišę, palikite marinuotis bent 15 min. Svogūnus su česnakais smulkiai supjaustykite, sudėkite į įkaitintą aliejų ir kepinkite maždaug 10 sekundžių maišydami ant karštos ugnies. Sudėkite juostelėmis pjaustytus pasimarinavusius sojos paplotėlių gabalėlius ir maišydami kepinkite maždaug 1 min, tuomet supilkite sultinį. Dar minutę maišydami patroškinkite, supilkite vyną ir dabar trošlinkite tol, kol skysčio sumažės perpus. Dėkite juostelėmis supjaustytą papriką, austrių padažą, citrinpipirių truputėlį, maišykite ir po 1-2 minučių išjunkite ugnį. Valgykite su biriai išvirtais ryžiais. Skanaus.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
šiek tiek česnakų
2 valgomieji šaukštai krakmolo (kukurūzų)
1 vienetas paprikų
šiek tiek sojos (paplotėliai, pakuotė)
1 vienetas svogūnų
1 stiklinė baltojo vyno (pusiau sausas)
2 valgomieji šaukštai sojos padažo (šviesusis)
šiek tiek aliejaus (kepimui)
0.5 stiklinės sultinio (vištienos)
2 valgomieji šaukštai austrių padažo
šiek tiek citrinpipirių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sojos paplotėlius užpilkite karštu sultiniu ir mirkykite apie 20 min. Tada juos apšlakstykite šviesiu sojos padažu, užberkite 2 cukraus šaukštus, krakmolą ir gerai išmaišę, palikite marinuotis bent 15 min. Svogūnus su česnakais smulkiai supjaustykite, sudėkite į įkaitintą aliejų ir kepinkite maždaug 10 sekundžių maišydami ant karštos ugnies. Sudėkite juostelėmis pjaustytus pasimarinavusius sojos paplotėlių gabalėlius ir maišydami kepinkite maždaug 1 min, tuomet supilkite sultinį. Dar minutę maišydami patroškinkite, supilkite vyną ir dabar trošlinkite tol, kol skysčio sumažės perpus. Dėkite juostelėmis supjaustytą papriką, austrių padažą, citrinpipirių truputėlį, maišykite ir po 1-2 minučių išjunkite ugnį. Valgykite su biriai išvirtais ryžiais. Skanaus.