• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 vienetas obuolių (saldžiarūgštis vidutinio dydžio nuluptas)
  • 1 vienetas paprikų (žalioji, smulkiai supjaustyta)
  • šiek tiek petražolių
  • 0.5 vieneto svogūnų
  • 0.5 stiklinės žirnių
  • šiek tiek acto
  • 4 valgomieji šaukštai vandens
  • šiek tiek druskos
  • 6 vienetai kvapiųjų pipirų
  • 9 vienetai kadagio uogų
  • 50 gramų sparaginių pupelių
  • šiek tiek pasukų (raugintos)
  • 5 vienetai kivių (nulupti, supjaustyti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Mėsą nuplauti ir pamerkti į raugintas pasukas, kad mėsa būtų apsemta. Taip ją galima išlaikyti šaldytuve 1-2 savaites. Kiekvieną dieną nuplauti mėsą šaltu vandeniu ir pakeisti pasukas (kuo ilgiau laikoma mėsa ir kuo dažniau keičiamos pasukos, tuo labiau šviesės mėsos spalva).

    Po to marinuotą elnieną nuplauti, nusausinti ir įdėti į šaltą puodą. Sudėti lauro lapelius, kvapniuosius pipirus, kadagio uogas, druskos pagal skonį, valgomąjį šaukštą acto, pusę vidutinio svogūno galvutės ir troškinti apie 40 min.
    Padažas:

    Obuolį, kivius, žaliuosius žirnelius, vandenį, druska, pipirus, žaliąją papriką, petražolės, cukrų, šparagines pupeles smulkiai pertrinti mikseriu. Sudėti į keptuvę ir kaitinti, kol padažas sutirštės iki norimos konsistencijos.
    Patiekti karštą, apibarstytą kadagio uogomis.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų