Trynius atskirti nuo baltymų. Nutarkuoti žievelę nuo pusės citrinos. Ištrinti trynius su cukrumi ir citrinos žievele. Želatiną ištirpinti 0,5 stiklinėje karšto vandens (10-15 min). Išspausti iš citrinų sultis ir pašildyti, neužvirinti. Ištirpinti citrinų sultyse želatiną, atvėsinti ir sumaišyti su trynių mase. Baltymus išplakti iki putų ir atsargiai įmaišyti į citrininę masę. Gautą kremą sukrėsti į kremines. Papuošti kremą plakta grietinėle, šokoladu ar pan. Palaikyti šaldytuve, kad sustingtų.
Autorius: Vanda
INGREDIENTAI:
2 vienetai citrinų
5 valgomieji šaukštai cukraus
4 vienetai kiaušinių
12 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Trynius atskirti nuo baltymų. Nutarkuoti žievelę nuo pusės citrinos. Ištrinti trynius su cukrumi ir citrinos žievele. Želatiną ištirpinti 0,5 stiklinėje karšto vandens (10-15 min). Išspausti iš citrinų sultis ir pašildyti, neužvirinti. Ištirpinti citrinų sultyse želatiną, atvėsinti ir sumaišyti su trynių mase. Baltymus išplakti iki putų ir atsargiai įmaišyti į citrininę masę. Gautą kremą sukrėsti į kremines. Papuošti kremą plakta grietinėle, šokoladu ar pan. Palaikyti šaldytuve, kad sustingtų.