Tai – ne Paryžiaus mados savaitė, o šokolado mugė. Ir ji čia prasideda išties įspūdingai. Podiumu žengia modeliai, kurių apdarai papuošti įvairiausiais šokolado skanėstais.
Taip, teisingai. Pasirodo, reikia tik išmonės ir šokolado gaminiai gali virsti puikiais papuošalais – karoliais, karūnomis, nes liemenėlėmis ir kitais akį traukiančiais aksesuarais. Beje, šioje mugėje dalyvauja šokolado meistrai ir šokoladinių kostiumų kūrėjai iš viso pasaulio.
„Įkvėpimo sėmiausi iš Peru džiunglių, Amazonės. Kostiumą dariau iš kakavos pupelių, šokolado drožlių ir kitų šokoladinių detalių“, – pasakoja meistras iš Peru Ricardo Davila.
Matyti, kad įspūdingus kostiumus demonstruojantys modeliai saldžiame drabužyje jaučiasi puikiai ir sako, kad susigundytų pasmaguriauti, jei tik galėtų.
„Deja, po pasirodymo negalime kostiumų paragauti, bet gali pykti, juk tai meno kūriniai, kurie bus eksponuojami muziejuose“, – sako modelis Clemence Botino.
Šokolado mugė Paryžiuje vyksta jau 27-ą kartą. Gausybė skanumynų – iš viso beveik 300 stendų su pačiais geriausiais pasaulyje šokolado gaminiais.