• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiandien gaminau kotletus pagal savo Mamos receptą. Kotletus Mama visada troškina, gal todėl jie tokie gardūs. Kotletams naudojau kiaulienos faršą, kurį gardinau prieskoniais. Džiaugiuosi, kad kotletus pagaminti man pavyko taip, kaip Mamai, buvo labai labai gardūs“, rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Šiandien gaminau kotletus pagal savo Mamos receptą. Kotletus Mama visada troškina, gal todėl jie tokie gardūs. Kotletams naudojau kiaulienos faršą, kurį gardinau prieskoniais. Džiaugiuosi, kad kotletus pagaminti man pavyko taip, kaip Mamai, buvo labai labai gardūs“, rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 0,5 kg kiaulienos faršo, 1 kiaušinio, 1 riekelės baltos forminės duonos, truputį pieno, 1 svogūno, tradicinių prieskonių maltai mėsai, juodų maltų pipirų, prieskoninių žolelių, aliejaus kepimui.

Papildomai reikės: 1–2 morkų, 3–4 bulvių, 1–2 svogūnų, 2 v.š. grietinės.

Kotletų receptas

Į kiaulienos faršą įdėjau smulkiai pjaustytą svogūną, įmušiau kiaušinį, pagardinau prieskoniais ir sudėjau piene mirkytos duonos riekelę, plutelę nupjoviau. Iš masės formavau kotletus ir juos apkepiau keptuvėje iš abiejų pusių.

Į puodą sluoksniuojant sudėjau griežinėliais pjaustytas bulves, burokine trintuve tarkuotas morkas, pjaustytus svogūnus ir kotletus.

Ant kotletų įpyliau vandens, kad vos juos apsemtų, pagardinau druska ir pastačiau troškinitis ~ 15–20 min. Baigiant troškintis įdėjau porą valgomų šaukštų grietinės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų