• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Devintajame dešimtmetyje atrasta pieno rūgšties bakterija Lactobacillus rhamnosus GG visame pasaulyje yra vis labiau vertinama. Kaip ji buvo atrasta ir kodėl ji yra tokia unikali? Susipažinkite su šios pieno rūgšties bakterijos istorija ir savybėmis.   Kas yra Lactobacillus rhamnosus GG?   Lactobacillus rhamnosus GG yra geriausiai ištirta pieno rūgšties bakterija, kuri buvo atrasta devintajame dešimtmetyje. Vėliau jos savybės visame pasaulyje buvo tiriamos daugiau nei 800 mokslinių tyrimo darbų. Tai – vienintelė žinoma bakterija, turinti minkštus plaukelius, kurie padeda bakterijai prisitvirtinti prie žarnyno sienelių ir ten likti.   Kaip buvo atrasta pieno rūgšties bakterija Lactobacillus rhamnosus GG?

Devintajame dešimtmetyje atrasta pieno rūgšties bakterija Lactobacillus rhamnosus GG visame pasaulyje yra vis labiau vertinama. Kaip ji buvo atrasta ir kodėl ji yra tokia unikali? Susipažinkite su šios pieno rūgšties bakterijos istorija ir savybėmis.   Kas yra Lactobacillus rhamnosus GG?   Lactobacillus rhamnosus GG yra geriausiai ištirta pieno rūgšties bakterija, kuri buvo atrasta devintajame dešimtmetyje. Vėliau jos savybės visame pasaulyje buvo tiriamos daugiau nei 800 mokslinių tyrimo darbų. Tai – vienintelė žinoma bakterija, turinti minkštus plaukelius, kurie padeda bakterijai prisitvirtinti prie žarnyno sienelių ir ten likti.   Kaip buvo atrasta pieno rūgšties bakterija Lactobacillus rhamnosus GG?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ilgą laiką pieno rūgšties bakterijos buvo naudojamos maistui išlaikyti. Paprastai tariant, jogurto, varškės, grietinės, raugintų kopūstų skonis ir išlaikymo savybės atsiranda dėl pieno rūgšties bakterijų. Pastarosios sukelia rūgimo procesą, todėl sumažėja produkto pH, t.y. rūgščių ir šarmų pusiausvyra. Tai stabdo kenksmingų mikrobų atsiradimą, todėl maistas taip greitai negenda. 

REKLAMA

Pieno rūgšties bakterijų nauda ir jų teigiama įtaka sveikatai buvo pradėta domėtis devintajame dešimtmetyje. „Valio“ tyrimų ir produktų plėtros skyrius pradėjo tirti, kaip kituose pieno produktuose būtų galima pritaikyti gerąsias pieno rūgšties bakterijų savybes.  1985-aisias metais profesoriai Sherwood´as Gorbach´as ir Barry Goldin´as iš Amerikos atrado ir iš sveiko žmogaus organizmo išskyrė pieno rūgšties bakterijų padermę, kurią pavadino Lactobacillus rhamnosus GG. „Valio“ tyrimų ir produktų plėtros skyrius pradėjo bendradarbiauti su S. Gorbach´as ir B. Goldin´as. Licencijos sutartis dėl bakterijos padermės naudojimo buvo sudaryta 1987-aisiais metais ir taip gimė LGG® prekės ženklas ir „Valio Gefilus“ produktai.

REKLAMA
REKLAMA

Ar pieno rūgšties bakterijų yra ir žmogaus organizme natūraliu pavidalu?

Tiesa, didžioji dalis naudingų bakterijų yra žarnyne. Jų pagrindinis tikslas yra kontroliuoti žalingų bakterijų atsiradimą. Šis procesas ypač svarbus organizmo sveikatai. Subalansuota žarnyno bakterijų pusiausvyra daro didelę įtaką ir net 70 proc. lemia imuninės sistemos būklę.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų