„Būna dienų, kai norisi pasilepinti. Kažkas nusiperka gėlių, gal net naują rankinę, o aš keliauju gaminti… sumuštinį! Sumuštiniai mane gelbėja ne tik tuomet, kai reikia greitai paruošti užkandį – kartais jie atstoja ir pietus ar vakarienę. O gerą sumuštinį ne gėda ir svečiams patiekti!“ – įsitikinusi K. Starkienė.
Žinoma moteris turi ne vieną gardaus sumuštinio receptą. Tačiau svarbiausia žinoti, kad skanus sumuštinis prasideda nuo šviežios ir gardžios duonos. Vienu duonos receptu Kotryna pasidalins ir šio šeštadienio laidoje. „Tokią duoną iškeps net virtuvės naujokai“, – drąsina ji.
Su žiūrovais Kotryna iš anksto dalijasi ir gardaus prancūziško skrebučio receptu.
Reikės:
- 120 ml pieno;
- 2 kiaušinių;
- Šaukšto rudojo cukraus;
- Kelių riekių baltos duonos;
- 100 g kreminio grietinėlės sūrio;
- Kelių šaukštų riebios grietinėlės;
- Šaukštelio medaus;
- Citrinos;
- Muskato riešuto;
- Cinamono.
Gaminimo eiga:
Norėdami šį sumuštinį paruošti namuose, pirmiausiai išplakite pieną su kiaušiniais ir ruduoju cukrumi, o vėliau pridėkite ir žiupsnelį tarkuoto muskato riešuto bei šiek tiek cinamono. Viską gerai išmaišykite.
Šiam receptui geriausiai naudoti kelių dienų senumo baltą duoną – tokia prancūziškam skrebučiui yra tinkamiausia. Atpjovę kelias storesnes riekes, pamirkykite jas anksčiau pasigamintame plakinyje iš abiejų pusių, o tuomet apkepkite keptuvėje ant lydyto sviesto.
Tuomet kreminį sūrį, grietinėlę bei medų išplakite iki vientisos ir purios masės. Karštą skrebutį dėkite į lėkštę, ant viršaus uždėkite šaukštą kremo, o tada patiekalą papuoškite tarkuota citrinos žievele bei apiberkite cukraus pudra. Skrebučiu mėgaukitės dar karštu – skanaus!
Kas gali pražudyti mielinę tešlą? Kaip iš kelių padžiūvusių duonos riekių paruošti puikų desertą? Kaip gerai iškepti sumuštinį ant keptuvės?
Visa tai – jau šio šeštadienio laidoje.
Laida „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!