„Kas liečia viešbučių sektorių, tai administratoriai, valytojos, kambarinės, darbuotojai, vadovai, direktoriai, maitinimo sektoriuje – pagrindas virtuvės darbuotojai, virėjos, kepėjai, grilininkai, padavėjai, barmenai, taip pat valytojos, pasiruošime, aišku, dažytojai“, - vardija Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Darius Miklovas.
Kurorto darbo biržoje šiuo metu registruota 80 tokių sezoninio darbo pasiūlymų, tiesa, alga pernelyg nežavi.
„Pavyzdžiui, padavėjams atlyginimą taip siūlo: minimalus atlyginimas plius priedas mokamas, virėjų atlyginimai yra nuo 400 iki 800, toks atlyginimas, kai kur apie 600 yra, viešbučių administratorių toks yra apie 450 atlyginimas. Nėra tas minimalus, tik minimalus, jeigu nurodo minimalų, tai būtinai parašo, kad bus mokami priedai“, - sako Darbo biržos Palangos skyriaus vedėja Rita Kivytaitė.
Gal yra kainų naujovių? Į Palangą atostogų su šeima grįžęs Anglijoje dirbantis Mindaugas tikina, kad net ir jam čia – per brangu.
Sukilusios maisto produktų kainos esą išaugins ir atostogų sąnaudas – tai atspindės kavinių bei restoranų meniu.
Poilsiautojai svarsto, ar ir kurortuose galėtų suveikti kokia nors akcija, panaši į raginimus kelioms dienoms boikotuoti prekybos centrus ir taip pamokyti lupikaujančius verslininkus. Tačiau kiti sako, kad jei ir mažiau lietuvių į Palangą vyks, jų vietą užpildys vis dažniau šį kurortą besirenkantys užsieniečiai - rusai ar baltarusiai.
Plačiau apie tai – TV3 reportaže.