žuvies nauda

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „žuvies nauda“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „žuvies nauda“.
REKLAMA
Žuvies produktai (nuotr. Shutterstock.com) Žuvies produktai (nuotr. Shutterstock.com)

Maisto produktai, kurie padės sumažinti blogojo cholesterolio kiekį organizme

Tinkamai pasirinkti ir sveikatai palankūs maisto produktai gali padėti sumažinti blogojo cholesterolio kiekį mūsų organizme ir tuo pačiu sumažinti riziką susirgti širdies bei kraujagyslių sistemos ligomis. Kas tas cholesterolis ir kam jis reikalingas? Cholesterolio – į riebalus panašios medžiagos – yra kiekvienoje organizmo ląstelėje.
2021-07-05
REKLAMA
Žuvies produktai (nuotr. Shutterstock.com) Žuvies produktai (nuotr. Shutterstock.com)

Produktai, kurie geriausiai nuslopina alkio jausmą

Kai staiga užklumpa alkio jausmas, čiumpame bet ką, kas po ranka. Deja, alkio vedini pasirinkimai dažniausiai nebūna organizmui naudingi, juk išalkus dažniausiai norisi ko nors riebesnio, sotesnio. Jei norite palaikyti esamą svorį ar atsikratyti kelių nereikalingų kilogramų, turite laikytis dienos režimo – stengtis valgyti tuo pačiu metu, ir atidžiai stebėti ką valgote – rinktis sveikatai palankius produktus, valgyti saikingomis porcijoms.
2021-07-02
REKLAMA
Šamas  Šamas

Neatrastas šamas: ne tik skani, bet ir sveikatai naudinga žuvis

Paprastasis šamas – didžiausia Europos gėlavandenė žuvis, dažnai sutinkama ir Lietuvoje. Nors dėl grėsmingos žuvies išvaizdos – didelės ir plačios burnos bei ilgų ūsų – kuriamos įvairios legendos apie šios žuvies plėšrumą, iš tiesų ši žuvis turi gausybę naudingų medžiagų mūsų sveikatai ir savo išskirtiniu skoniu gali praturtinti kiekvienos šeimos vakarienės stalą. Šamas – ne tik skani, bet ir sveika žuvis Šamo mėsa ne tik puikiai tinka skaniai, bet ir sveikai vakarienei.
2021-06-28
REKLAMA
Žuvies produktai  Žuvies produktai

TOP10 sveikatai naudingiausios žuvų rūšys

Žuvis ir jūros gėrybės – nepakeičiamas sveikatai palankios mitybos produktas. Kuri iš jų sveikatai palankiausia ir organizmui naudingiausia – vieningo atsakymo nėra ir greičiausiai negali būti, mat visose žuvų rūšyse yra organizmui būtinų naudingųjų medžiagų: vienose daugiau riebiųjų rūgščių Omega-3 ir Omega-6, kitose – lengvai virškinamų baltymų, vitaminų ar mineralų.
2021-06-23
REKLAMA
Žuvies produktai  Žuvies produktai

5 produktai, itin svarbūs dirbantiems protinį darbą

Mūsų smegenys nepertraukiamai dirba visą parą, tad jas, kaip ir visą organizmą taip pat reikia maitinti. Norite turėti gerą atmintį, sumažinti senatvinės demencijos riziką?  Tinkamas mityba šiuo atveju gali labai padėti.  Gliukozė smegenims: kas naudingiau – angliavandeniai ar riebalai? Smegenys energiją gali gauti dvejopai – iš gliukozės arba iš riebalų. Jei sudarysite sąlygas smegenims pasirinkti, jos visuomet rinksis pirmąjį variantą – gliukozę.
2021-06-21
REKLAMA
Žuvis (nuotr. Shutterstock.com) Žuvis (nuotr. Shutterstock.com)

Padažai, kurie puikiai tinks prie žuvies patiekalų

Ant grotelių kepta žuvis, garuose paruošta žuvies filė ar troškintos jūros gėrybės... yra milijonas žuvies kepimo receptų, tačiau juos vienija vienas dalykas: padažas, suteikiantis žuvies patiekalui išskirtinio skonio. Žuvies receptai paprastai yra lengvesni ir subtilesni nei, pavyzdžiui, mėsos receptai. Nepaprastai svarbu gaminant žuvį išsaugoti skonį ir maistinę naudą, todėl pasirinkti padažus būtina atidžiai. Pasidairykime, kokie padažai labiausiai tinka prie žuvų ir jūros gėrybių padažų.
2021-06-18
REKLAMA
Žuvis  Žuvis

Kokybiška žuvis: į ką būtina atkreipti dėmesį perkant žuvies produktus?

Šviežia, atšaldyta, užšaldyta, vytinta, rūkyta ir sūdyta – taip skirtingai galima apdoroti žuvį, kuri praturtins jūsų vakarienę, nebent... bus nekokybiška ir pasenusi! Norint išsirinkti kokybišką produktą, svarbu atkreipti dėmesį ne tik į žuvies išvaizdą ar kvapą, tačiau ir į tai, kaip žuvis atkeliavo iki prekybos vietos ir kokiomis sąlygomis ten buvo laikoma.
2021-06-15
REKLAMA
Žuvis (nuotr. Shutterstock.com) Žuvis (nuotr. Shutterstock.com)

Sūdyta, rūkyta ar šviežia lašiša – kokią valgyti sveikiausia?

Jeigu šią savaitę dar nevalgėte žuvies, pats laikas tai pakeisti. O jei neprisimenate, kada žuvį paskutinįkart valgėte – sukluskite. Pasirodo, kad žuvį, o ypač riebią, reikėtų valgyti bent 2 kartus per savaitę, nes joje yra daug jūsų širdžiai, imuninei ir kitoms organizmo sistemoms vertintų medžiagų. Tik štai – parduotuvių lentynos lūžta nuo pasirinkimų: šviežios, sūdytos, rūkytos lašišos. Tad kaip išsirinkti tinkamą? Nuvertintas žuvies ruošimo būdas Pradėkime nuo sūdytos lašišos.
2021-06-09
REKLAMA
Karpis (nuotr. Shutterstock.com) Karpis (nuotr. Shutterstock.com)

Lietuvių pamėgta žuvis – karpis: štai kodėl naudinga ją rinktis

Karpis yra viena skaniausių ir labiausiai paplitusių žuvų, vartojamų daugelyje pasaulio šalių. Karpis yra ne tik itin gardaus ir švelnaus skonio žuvis, bet taip pat turi daugybę didelių privalumų sveikatai, tokių kaip gebėjimą pagerinti širdies sveikatą, sumažinti uždegimą, apsaugoti kvėpavimo takų sveikatą ir net sulėtinti senėjimo procesą.
2021-06-08
REKLAMA
Žuvies produktai  Žuvies produktai

Siekiančioms sulieknėti: kodėl moterims mityboje svarbu palaikyti tinkamą riebalų kiekį

Dauguma norime skaniai pavalgyti ir nepriaugti svorio. Tad ką daryti – atsisakyti riebalų? Sumažinti angliavandenių? Valgyti tik baltymus ir nieko daugiau? Deja, ši strategija ne visada veiksminga: jei užsispyrusiai laikysitės principo jokių riebalų, ne tik tų norimų keleto kilogramų neatsikratysite, bet galite dar ir vieną kitą priaugti! Be to, užklups ir kitos bėdos: plaukai praras žvilgesį, nagai ims trupėti, bendra savijauta pablogės.
2021-06-07
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų