marinatas

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „marinatas“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „marinatas“.

Atskleidė skaniausią agurkų marinatą: jį perdavė Mama

„Mamos receptas. Vos aštroki, švelniam marinate, traškūs, kieti, žodžiu – puikučiai“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. Ingredientai: šaukštas su kaupu cukraus; šaukštas be kaupo druskos; 3 šaukštai acto; česnako, krienų lapų ar stiebų, serbentų, vyšnių lapų, krapų, česnako, pipirų, čilliukų ir agurkų. Agurkam nupjaustyti uodegėles ir užpilti verdančiu vandeniu. Laikyti, kol atvės.
2024-05-21

Taip šašlykus kepa metai iš metų: receptas niekada nenuvilia

„Vienas geriausių ir mylimiausių receptų“, – rašo tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona. Reikės: 1 kg kiaulienos, 0,5 kg svogūnų, Druskos, Pipirų, Mėgstamų prieskoninių žolelių. Svogūnus sutarkuoti, susmulkinti kombaino pagalba ar kaip jau išeina, žodžiu, kuo smulkiau, kad labiau išsiskirtų sultys. Išmaigyti kartu su mėsa, pagardinti prieskoniais ir po 5–6 valandų kepti.
2024-05-19

Atrado superinę agurkų mišrainę žiemai: turėkite receptą šių metų derliui

„Labai skanios salotos žiemai. Tiks prie įvairių patiekalų pateikti kaip garnyrą“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Išeiga: ~6 vnt. 0,5l talpos stiklainių: 2 kg agurkų; 0,5 kg paprikos (raudonosios arba geltonosios); 0,5 kg svogūnų; 0,5 kg morkų; 1 nedidelės čili paprikos; 1 galvutės česnako; 1,5 v.š. druskos; 100 g cukraus; 100 g 9proc. acto;  100 g saulėgrąžų aliejaus.
2024-05-16

Šis agurkų marinatas taps 2024 metų favoritu: užsirašykite ir turėkite

„Oi neklauskite, kodėl šie agurkėliai vadinasi bulgariški, tiesiog radau tokį receptą, noriu išmėginti ir dalinuosi juo su jumis. Tikiu, kad skonis nenuvils. O kaip pas jus reikalai su konservavimu ir atsargomis žiemai? Turite vieną patikimą receptą ir visada juo marinuojate, ar ieškote vis  ko nors naujo?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė. Iš normos užsipila 8 l stiklainiai.
2024-05-15

Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: mėsa išeina minkštutėlė

Tikriausiai šią vasarą spėjote išbandyti jau ne vieną šašlykų marinatą. Štai tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona siūlo prisiminti galbūt be reikalo pamirštą šašlykų marinatą su mineraliniu vandeniu. Ingredientai: 1 litras gazuoto mineralinio; citrina; prieskonių šašlykams; pipirų; 2 galvos svogūnų; 1,6 kg. riebesnės sprandinės. Supjaustyti vienodais kubeliais mėsą, suberti prieskonius, supjaustyti riekelėmis citriną, svogūnus, viską gerai išminkyti ir sumaigyti pirštais.
2024-04-18

Atskleidė superinį šašlykų marinatą: prireiks vos keliolikos minučių

„Šį kartą mūsų sode buvo kepami vištienos šašlykai. Laužau mitus, kad šašlykus reikia marinuoti bent jau kelias valandas...Nė velnio! Pasimarinuoti užteko laiko tik tiek, kol kepsninė buvo paruošta ir jau tinkama kepti. Šašlykai gavosi minkšti, sultingi ir skanūs“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
2024-04-08

Prisiminė be reikalo pamirštą šašlykų marinatą: išbandykite šiemet

„Minkšti ir sultingi šašlykai. Tikrai nustebau pamačiusi, ką gali svogūnai. Juk šašlykus marinavau tik su jais. Truputį reikėjo pavargti ir paverkti, kol supjausčiau ir maigiau svogūnus. Bet visos iškritusios ašaros to buvo vertos. Tikrai tai puikus šašlykų marinavimo būdas“, – sako recepto autorė. Reikės: 2 kg kiaulienos sprandinės; 4–6 svogūnai; geras žiupsnis juodųjų pipirų; 1 a. š. šašlykų prieskonių (nebūtina); druskos pagal skonį.
2024-03-10

Ingrida marinuoja žalius pomidorus: receptą rekomenduoja visiems

„Ar esate marinavę žalių pomidorų? Iš tiesų žalius pomidorus pirmą kartą marinavau jau pernai. Receptu nedrįsau pasidalinti, pirmiausiai pati norėjau paskanauti ir nusprėsti ar tikrai jie verti atsidurti mūsų rūsių lentynose. Ir žaliems pomidorams aš sakau: taip. Tiesa rinkitės, jau kiek pradėjusius nokti, kai šiek tiek ima ir keičiasi spalva, ne visai žalius, nes kitaip pomidorai turės kartumo“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Žali pomidorai, geriau mažesni.
2023-09-26

Prisiminė laiko patikrintą agurkų marinatą: „Skonis labai geras“

„Šį marinavimo būdą bandau ne pirmus metus. Skonis labai geras ir spalva ryški“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita. Marinatui reikės: 1 l vandens; 2 v.š. druskos (vos su kaupeliu); 1 stiklinės cukraus (200 ml); 1 stiklinė 9% acto (200 ml); 1 a.š. su kaupu maltos ciberžolės; 2 v.š. medaus; prieskonių: garstyčių sėklų, česnako, juodųjų pipirų.
2023-09-03

Atskleidė skaniausią pomidorų receptą žiemai: jis – šeimos mėgstamiausias

„Skubu ruošti pomidorų mišrainę su želatina. Šis receptas yra mano mamos ir mūsų visų labai mėgiamas. 1 l marinato užtenka 3 l paruoštų daržovių užpilti“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida. Užtruksite apie 1 val: Pomidorai; Svogūnai. Marinatas: 1 l vandens; 3 v. š. želatinos (išbrinkinti 1 st vandens); 1 v. š. druskos; 3 a. š. cukraus; 9 lauro lapai; 6 juodieji  pipirai; 1 a. š citrinos rūgšties. Pomidorų marinato receptas  Pomidorus nuplauname.
2023-08-31
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų