kebabai

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „kebabai“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „kebabai“.

Kebabai Lietuvoje brango rekordiškai daug: štai, kuriame mieste jie kainuoja daugiausiai

Jei prieš dvejus metus juokais vadinamą lietuvišką patiekalą – kebabą – gyventojai galėjo nusipirkti už tris eurus, šiandien tai – misija neįmanoma. Kebabai per porą metų vidutiniškai pabrango pusantro euro – 40 procentų. Žmonės skundžiasi, kad štai Šilutės ir Vilniaus kebabinėse kainos šoktelėjo net du kartus – už mažą kebabą teks atseikėti net 6 eurus. Kur kas didesnė problema dėl kebabų Vokietijoje.

Brangiausi kebabai Lietuvoje: ne Vilniuje, Kaune ar Klaipėdoje mokėsite daugiausia

Įprasta manyti, kad daugelis dalykų didžiuosiuose miestuose ir ypač sostinėje yra brangesni. Iš dalies taip ir yra, tačiau būtent kebabai šią taisyklę paneigia. Šiuo metu vienas kebabas lavaše su vištiena arba kiauliena, išsineštinai visoje Lietuvoje kainuoja vidutiniškai 4,82 euro, skaičiuoja Valstybės duomenų agentūra. Kebabų kainos gerokai skiriasi Vilniuje šio turkiško patiekalo kainuoja svyruoja apie 4,7 euro, Kaune – 5,24 euro, o Klaipėdoje – 5,62 euro.
2024-05-29

Už kebabą Vilniuje – jau ir 10 eurų, nors kitur pigiau: kainų „lubų“ reikia ir Lietuvoje?

Nemažai daliai gyventojų kebabai yra vienas iš populiariausių gatvės maisto pasirinkimų. Lietuviai, kaip ir kiti europiečiai, juos pamėgo dėl greito paruošimo ir nedidelės kainos. Tačiau pastaruoju metu vilniečiai piktinasi, kad už kebabą tenka pakloti kone tiek, kiek už vakarienę restorane. Vis dėlto mažesnių miestų gyventojai tikina, kad kebabą vietoje gali nusipirkti ir kelis kartus pigiau, pavyzdžiui, už kiek daugiau nei 3 eurus.
2024-05-17

Supykdė brangstantys kebabai – siūlo nustatyti įkandamų kainų „lubas“

Vienas iš populiariausių patiekalų Vokietijoje yra kebabas, čia vadinamas, doner kebabu arba tiesiog doneriu. Šis turkiškas patiekalas išpopuliarėjo ne tik dėl skonio ir greito paruošimo, bet ir gana mažos kainos. Tačiau dabar Vokietijoje vis didesnes aistras kelia jų brangimas arba „donerfliacija“. Didžiausia leidžiama kaina – 4,9 euro Per daugelį metų doner kebabas, kurį į Vokietiją atvežė imigrantai iš Turkijos, tapo pagrindiniu pigaus gatvės maisto patiekalu.
73 2024-05-14

Atskleidė superinį kebabų receptą: kartosite ne kartą

Laisvalaikis gryname ore ir kebabas – daugelio ypač mėgstamas derinys. O jeigu dar jis su česnakiniu padažu, tai atsispirti šiam skonių deriniui yra išties sunku. Visai nesunku kebabą pasigaminti ir namuose, o privalumų bus gausybė: patiekalas atsieis pigiau, bus sveikesnis ir netgi skanesnis. Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė dalijasi lengvu receptu, kurį neabejotinai šį šiltąjį sezoną naudosite ne kartą.
2024-05-08

Turkai kebabams reikalauja specialaus statuso Europoje

Turkija pateikė paraišką, kad jos geriausiai žinomam patiekalui „Döner kebab“ būtų suteikta speciali Europos Sąjungos apsaugos etiketė, kaip ir kitiems Europoje mėgstamiems patiekalams, tokiems kaip neapolietiška pica ir ispaniškas kumpis „Jamon serrano“. Turkiškas kebabas šiuo metu yra labiausiai Vokietijoje valgomas gatvės maistas.
2024-04-25

Kebabai ant laužo taps tikru hitu: pigu, greita ir skanu

Pabodo seniai išbandyti šašlykai, o šiomis dienomis planuojate išsikepti gardžių patiekalų ant laužo? Tuomet siūlome išbandyti kebabus, keptus ant grotelių.  REIKĖS: 6 nedidelių tortilijų, raudono svogūno, pusę nedidelio Pekino kopūsto, 2 agurkų, 2 pomidorų, kiaulienos šašlyko (puikiai tinka vakarykštis). PADAŽUI: apie 3 šaukštus majonezo, 2 šaukštų pomidorų padažo, 2 skiltelės česnako, mineralinio vandens arba kefyro, natūralaus jogurto galite derinti proporcijas pagal savo skonį.
2024-04-19

Ąžuolas Žvagulis atidarė kebabinę kaime: pykstamės su šeima, bet viskas tik į gerą

Verslininkas Ąžuolas Žvagulis nestabdo – kartu su žmona Ineta Puzaraite-Žvaguliene atidaręs darželį, senelių namus bei piceriją, nusprendė įsteigti dar ir kebabinę. Jai pasirinko vietą, kurioje nebuvo jokių maitinimo įstaigų – Sudervę. Ąžuolo ir Inetos Žvagulių įsteigta kebabinė veikia jau daugiau nei mėnesį. Nors dar yra kebabų, kurie bus prekyboje kiek vėliau, tačiau šiuo metu galima įsigyti klasikinius variantus.
2024-04-10

Masinis apsinuodijimas kebabais: Rusijoje į medikus kreipėsi 62 asmenys, 29 atsidūrė ligoninėje

Rusijai vis dar skaičiuojant naujas nuodingo sidro aukas Bratske (Irkutskas) pas medikus pradėjo plūsti apsinuodiję miesto gyventojai. Vienoje vietos kebabinių gaminių paragavę miestiečiai staiga pasijuto blogai, net 29 asmenys atsidūrė ligoninėje. „Birželio 15-osios rytą į gydymo įstaigas su apsinuodijimo požymiais kreipėsi 62 asmenys, iš jų 29 buvo paguldyti į ligoninę, įskaitant ir penkis vaikus.
2023-06-15

Kebabai ant laužo taps vasaros hitu: skonis vertas 10 balų

Pabodo seniai išbandyti šašlykai, o šiomis dienomis planuojate išsikepti gardžių patiekalų ant laužo? Tuomet siūlome išbandyti kebabus, keptus ant grotelių.  REIKĖS: 6 nedidelių tortilijų, raudono svogūno, pusę nedidelio Pekino kopūsto, 2 agurkų, 2 pomidorų, kiaulienos šašlyko (puikiai tinka vakarykštis). PADAŽUI: apie 3 šaukštus majonezo, 2 šaukštų pomidorų padažo, 2 skiltelės česnako, mineralinio vandens arba kefyro, natūralaus jogurto galite derinti proporcijas pagal savo skonį.
2023-05-14
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų