REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvi mirtimis paženklintos paros prie Lietuvos vandens telkinių. Tvenkiniuose ir ežeruose per pastarąsias dvi dienas nuskendo net keturi žmonės. Vilniaus rajone visai greta savo namų žuvo daugiavaikis tėvas, o Jonavoje narai ištraukė dingusios moters kūną.

Dvi mirtimis paženklintos paros prie Lietuvos vandens telkinių. Tvenkiniuose ir ežeruose per pastarąsias dvi dienas nuskendo net keturi žmonės. Vilniaus rajone visai greta savo namų žuvo daugiavaikis tėvas, o Jonavoje narai ištraukė dingusios moters kūną.

REKLAMA

Nelaimė Vibrantiškių kaime, Vilniaus rajone. Vakar vakare tvenkinyje rastas nuskendusio vyriškio kūnas.

Vandens telkinyje plūduriuojantį 1974 metais gimusio vyro kūną pareigūnai ir gelbėtojai aptiko apie pusę devintos vakare. Pirminiais duomenimis, smurto žymių nerasta. Pasak aplinkinių, kūdra, kurioje įvyko nelaimė, priklausė būtent nelaimėliui kaimynui ir yra vos už keliasdešimties metrų nuo jo namų.

45-erių Vibrantiškių gyventojas čia gyveno su žmona, turėjo keturis vaikus. Kaimynai spėlioja, jog vaikščiojimo problemų turėjęs vyras tiesiog galėjo paslysti ir tamsoje įkristi į tvenkinį:

REKLAMA
REKLAMA

„Ne, ne. Jis paprasčiausiai ėjo, gal silpna pasidarė, nes turėjo problemų su kojomis, buvo ligotas. Kaip man šiandien turguje sakė, tai ir jo cigaretės ir kažkokie daiktai prie to prūdo. Kaip kaimynas jis labai geras buvo. Paprašai padėti ir jokių problemų. Na, bet yra kaip yra.“

REKLAMA

Pastarosios kelios paros pažymėta ir dar trimis tragedijomis. Narai Jonavoje esančiame tvenkinyje ties Vilties gatve rado nuskendusią moterį. Prieš kurį laiką buvo paskelbta jos paieška. O Telšių gelbėtojai po vidurnakčio Masčio ežere aptiko 1958 metais gimusio vyro kūną.

Kiek anksčiau, antradienio naktį Zarasų rajone, Degučių seniūnijoje, Drobų kaime narai iš prūdo ištraukė 67-erių vyro kūno be akivaizdžių išorinių smurto žymių. Iš viso šį mėnesį nuskendo jau 6 žmonės, pernai tokiu metu gruodį buvo vienu mažiau. Šiemet Mirusiųjų amžius nuo 45 iki 72. Ugniagesiai gelbėtojai sako, jog žiemą tokios nelaimės gali įvyksti vandens telkiniams net neužšalus, mat žūtį gali lemti ir alkoholis ir paprasčiausias neatsargumas.

REKLAMA
REKLAMA

„Priežastys išlieka tokios pačios, neatsižvelgiant į oro sąlygas, nes vienos pagrindinių priežasčių yra neatsargus elgesys prie vandens telkinių, tai ir savisaugos kultūros stoka. Dažnai ir sveikatos sutrikimai“, – sako vyriausioji specialistė Loreta Naraškevičienė.

Tuo metu medikai įspėja, jog orams atšalus ir pastebėjus skęstantįjį į vandenį iškart pulti nederėtų.

„Pirmiausia kviesti pagalbą, ne pačiam šokti į vandenį, kad būtų dar kažkas šalia, nes ir pačiam gali mėšlungį sutraukti, peršalimas ir taip toliau. Bet kokiu atveju reikia pradėti nuo gaivinimo, krūtinės paspaudimo. Šiltai galima apkloti žmogų, bet jei jis nekvėpuoja, tai nepadės, reikia gaivinti“, – pasakoja dispečerinės tarnybos vadovas Igoris Lukaševas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, iki šios dienos šiais metais nuskendo 120 žmonių, pernai tokių įvykių fiksuota daugiau – 152. 2019-aisiais gelbėtojai ir medikai vyko prie vandens telkinių Vilniaus ir Kauno apskrityse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų