Laidos viešnia Natalija Kurganovė, MagicMint.lt tinklaraščio autorė, „La maistas“ žiūrovams pademonstravo, kaip pasiruošti miso sriubą su krevetėmis.
Pagrindiniai šios sriubos privalumai – ji greitai paruošiama, o ingredientai mažai termiškai apdorojami, taigi išlieka visi vitaminai.
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis
(29 nuotr.) Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriuba su antiena
Miso sriuba
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriuba su antiena
Miso sriuba
Sriuba su dešrelėmis
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Sriubos – nuo sočios bulvienės iki egzotiškos miso su krevetėmis (nuotr. Dovilės Ramoškaitės)
Nuolatinis laidos šefas, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius, sako labiau mėgsta troškinius ar tirštesnes sriubas. Taigi, jis pasiūlė išsivirti sočią bulvienę su dešrelėmis, kurią pagardino čederio ir sūriu.
Kitas nuolatinis TV3 laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamino antienos sriubą su moliūgais ir pastarnokais.
Tačiau istorinės virtuvės žinovas sako, kad žmonės dažnai net nenorėdami sriubą šiek tiek sugadina – sriubos gamybai skiria mažai laiko ir ją gamina paskubomis.
„Esame įpratę viską sumesti į puodą ir virti. Bet pirmiausia, mums reikia turėti skonį – žuvį ar mėsą, kaulus sultiniui. Jeigu turite vištą – verdame visą vištą, tik prieš tai ją reikia paskrudinti, kad sustiprintume jos skonį. O tada išsivirti sultinį“, – nurodo jis.
Dar vienas svarbus žingsnis, kurio negalima praleisti, daržovių sudėjimas į puodą eilės tvarka.
„Eiliškumo tvarka – nuo kiečiausios iki minkščiausios – sudėti daržoves. Tada sriuba bus labai aromatinga ir skani“, – patarė profesionalas.
REKLAMA