• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Medus jau nuo seno naudojamas maistui ir gėrimams saldinti. Daugelis žmonių renkasi šį saldų, tirštą skystį, kaip alternatyvą cukrui ar nulinio kaloringumo saldikliams. Nors medus gali būti naudingas sveikatai, reikia atsižvelgti su kuo jis naudojamas. Šiame straipsnyje atskleisime ar saugu į kavą dėti medų, ar vis dėlto, geriau pasirinkti kitą alternatyvą.

Medus jau nuo seno naudojamas maistui ir gėrimams saldinti. Daugelis žmonių renkasi šį saldų, tirštą skystį, kaip alternatyvą cukrui ar nulinio kaloringumo saldikliams. Nors medus gali būti naudingas sveikatai, reikia atsižvelgti su kuo jis naudojamas. Šiame straipsnyje atskleisime ar saugu į kavą dėti medų, ar vis dėlto, geriau pasirinkti kitą alternatyvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gali praturtinti vitaminais

Naujienų portalo healthline.com duomenimis, meduje gausu vitaminų, mineralų ir kitų sveikatą stiprinančių junginių, kurie gali šiek tiek pagerinti kavos maistingumą.

REKLAMA

Meduje taip pat yra antioksidantų, kurie padeda išvengti žalingų junginių, vadinamų laisvaisiais radikalais, daromos žalos ląstelėms.

Žinoma, svarbu suprasti, kad mažai tikėtina, kad nedidelis medaus kiekis, kurio paprastai dedama į karštą kavą, gali turėti didelės naudos.

Tuščios kalorijos

Nors meduje ir daug naudingų medžiagų, vis dėlto, didžiąją jo dalį sudaro cukrus.

Jei norite džiaugtis puikia savijauta, per dieną cukrus turėtų sudaryti ne daugiau, kaip 10 proc. suvartojamų kalorijų. Tai yra ne daugiau kaip 9 arbatiniai šaukšteliai (36 g) vyrams ir 6 arbatiniai šaukšteliai (25 g) moterims per dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Didelis pridėtinio cukraus vartojimas yra susijęs su nutukimu, 2 tipo diabetu ir širdies ligomis. Taigi, jeigu norite medumi saldinti maistą ar gėrimus – nepersistenkite ir ribokite jo kiekį.

Skonis

Paprastas baltasis cukrus nepasižymi jokiu specifiniu aromatu ar skoniu apart saldumo. Tuo tarpu medus ypatingas tuo, kad turi išskirtinį skonį ir aromatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei nusprendėte į kavą dėti medaus, bet nenorite, kad jis per daug pakeistų kavos skonį, pradėkite nuo nedidelio kiekio švelnaus skonio medaus. Tada reguliuokite, kiek jo dėti, kol atrasite sau tinkamiausią skonį.

Verta ar ne?

Taigi, ar verta kavą saldinti medumi? Išties, atsakymas priklauso nuo jūsų skonio. Jeigu mėgstate medaus skonį ir aromatą, tuomet medus gali tapti puikiu kavos saldikliu.

Vis dėlto, būkite atsargūs. Atsakingai įvertinkite naudojamo medaus kiekį ir nepamirškite, kad medumi pasaldinta kava netaps sveikesne.

Straipsnis apie nieką. Pavadinimas apie tai, ar GALIMA?! O atsakymas apie tai, ar verta. Tiesiog sugaišau savo laika. Reikėtų užduoti klausimą: galima ar negalima rašyti tokius straipsnius? Nes skaityti tikrai neverta. Gal reiktų geriau akcentuoti, kad visos tos medaus mega savybės, aprašomos healthline, nelabai pritaikomos naudojant medų karštame gerime apskritai, nes dėl aukštos temperatūros sumažėja arba išvis išnyksta?
Niekada nedekite medaus i karstus skyscius, medus praranda visas geras savybes, pavirsta i cukru !!!
Bitininkas patarėjas
Bitininkas patarėjas
Aš su žmona jau daug metų geriame kavą ir arbatą su medumi. Bet į puodelį jo nededame, o tiesiai į burną. Geriausiai po liežuviu. Tada jis geriausiai įsisavinamas ir jauti medų ir kavą. O kai susimaišo labai gerą skonį. Išbandykite!
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų