• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei atsibodo itališkos picos ar japoniški sušiai, Berlyne galima atrasti naujus skonius. Bulių genitalijos, marinuotos mažos pelytės, garsioji pūdyta silkė ir kiti skanėstai turistus ir džiugina, ir šokiruoja „Šlykštaus maisto muziejuje“.

Jei atsibodo itališkos picos ar japoniški sušiai, Berlyne galima atrasti naujus skonius. Bulių genitalijos, marinuotos mažos pelytės, garsioji pūdyta silkė ir kiti skanėstai turistus ir džiugina, ir šokiruoja „Šlykštaus maisto muziejuje“.

REKLAMA

Daugiau apie tai – TV3 žiniose.

Suvalgiusi keptą vabzdį Aleksandra nedramatizuoja ir lyg niekur nieko apibūdina neįprasto skanėsto skonį. Ji dirba Berlyno „Šlykštaus maisto muziejaus“ direktore, todėl valgyti aliejuje keptą vikšrą jai tas pats, kas valgyti saulėgrąžas. 

„Muziejuje turime 90 labiausiai atgrasančių ir tikrai abejotinų patiekalų bei maisto produktų iš viso pasaulio. Taip edukuojame žmones apie kulinarinius ir kultūrinius prietarus ir nusistatymus“, – pasakoja muziejaus direktorė Aleksandra Bernsteiner.

Pavyzdžiui, muziejuje galima rasti stiklainyje paruoštas mažas pelytes, kurių galima paragauti. Receptas kilęs iš Kinijos ir yra gana paprastas – pirmiausia maži graužikai išverdami, o tada marinuojami ryžių vyne. O kitas muziejaus eksponatas – patiekalas, kuris turi akis – sultis su avies akių obuoliais žmonės mėgsta gerti Mongolijoje. Ir dar yra jaučio genitalijos. Šis delikatesas reikalauja ypatingos priežiūros.  

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvieną dieną jis turi keliauti į šaldytuvą. Tik atšaldytą galima vėl išimti. Be to, kiekvieną dieną jį reikia išskalauti. Darbuotojams juos plauti yra labai smagu, o tada juos taip patiekti ant lėkštės“, – sako A. Bernsteiner.

REKLAMA

Šis muziejus tikrai nėra skirtas silpnadvasiams. Ir jei suaugusieji dar gali valdyti pasibjaurėjimą, tai vaikams nelabai pavyksta.

„Nuolat sulaukiame paauglių, kurie alpsta, nes juos labai paveikia matomi vaizdai, kaip kemšama žąsis arba kaip vežamos kiaulės“, – pasakoja muziejaus direktorė.

Muziejuje garsiojo švediško patiekalo „surstrioming“ – švediškos pūdytos, arba tiksliau, raugintos silkės konservų – gali paragauti kiekvienas.

REKLAMA
REKLAMA

„Per renginius skardinę visada atidarome lauke. Patalpose jos atidaryti negalime. Silkė taip žiauriai smirda, kad atidarome ją tik po vandeniu ir lauke, gatvėje“, – teigia A. Bernsteiner.

Turistams ši neįprasta paroda patinka. O galimybė paragauti visų šių skanėstų suaugusiajam kainuoja 16 eurų,  vaikui – 8 eurus.

Daugiau apie tai – aukščiau esančiame vaizdo įraše.

tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų