• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors omletas labiau žinomas kaip pusryčių patiekalas, jis taip pat gali būti skanus ir greitas vakarienės sprendimas. Niekada negaminusiems omleto gali atrodyti, kad jo technika yra sudėtinga, bet iš tiesų nereikėtų išsigąsti.

Nors omletas labiau žinomas kaip pusryčių patiekalas, jis taip pat gali būti skanus ir greitas vakarienės sprendimas. Niekada negaminusiems omleto gali atrodyti, kad jo technika yra sudėtinga, bet iš tiesų nereikėtų išsigąsti.

REKLAMA

Jei galite pasigaminti kiaušinienę – sugebėsite paruošti ir omletą.

Omletas su pienu ir mėgstamu įdaru patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Įdarui galite rinktis kas tik jums patinka ar ką randate šaldytuve. Populiariausi įdarai būna sūris, kumpis, šoninė, įvairios žolelės ir daržovės. Tik nepamirškite, kad omleto nereikėtų per daug perkrauti, visgi dominuoti turėtų kiaušiniai.

Kaip pasigaminti tobulą omletą su pienu ir ne tik?

Štai keletas patarimų, kaip be vargo pasigaminti tiesiog nepakartojamą omletą su pienu, kuris tikrai nudžiugins jūsų skonio receptorius!

REKLAMA
REKLAMA

Kiaušinių ir pieno santykis. Kas gali būti geriau už švelnų ir purų omletą, tiesa? Idealus pieno kiekis yra apie šaukštą vienam kiaušiniui. Pienas suteiks omletui švelnumo ir padarys jį puresnį, neprarandant vientisumo.

REKLAMA

Gerai išplakite! Kiaušiniai turėtų būtų išplakti iki vientisos masės. Geriausia plakti iki kol pasirodys lengvos putos – taip omletas bus dar puresnis.

Kepkite lėtai. Omletą kepkite ant vidutinės ar net šiek tiek lėtesnies ugnies, kad gražiai ir tolygiai iškeptų, neišdžiūtų ar nesudegtų.

Druska tik pabaigoje! Neskubėkite su druska! Jei pabarstysite kiaušinius druska per anksti, jie gali prarasti savo struktūrą. Geriausia druską berti tiesiai į keptuvę ar kai omletas jau įgauna formą.

REKLAMA
REKLAMA

Mažiau yra daugiau! Plonesnis omleto sluoksnis reiškia, kad jis greičiau iškeps ir bus minkštesnis.

Atsargiai apverskite. Jei nusprendėte apversti omletą, kad viskas vyktų paprasčiau, reikėtų naudoti plačią mentelę arba tiesiog dangtį. Dar vienas būdas – leisti omletui šiek tiek pakepti, tada uždengti keptuvę ir palaukti, kol viršus gražiai iškeps nuo garų.

Tinkama keptuvė taip pat svarbu. Naudokite neprilimpančią keptuvę, kad omletas neprikibtų ir jį būtų lengva išimti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Eksperimentuokite su įdarais! Naudokite kas tik jums šauna į galvą ir mėgaukitės vis naujais omleto skoniais.

Štai taip, be didelio vargo, pasigaminsite fantastiškai skanų, švelnų omletą su pienu. Lengva, tiesa?

Ingredientai:

  • 5 kiaušiniai;
  • 5 šaukštai pieno;
  • 1/2 raudonosios paprikos;
  • 1 nedidelis svogūnas;
  • Druska ir pipirai pagal skonį;
  • Aliejaus kepimui;
  • Žalumynai pagal norą (pvz., petražolės arba bazilikas).

Gaminimas:

Paruoškite daržoves. Nuplaukite ir supjaustykite papriką nedideliais kubeliais. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.

REKLAMA

Gerai išplakite kiaušinius. Supilkite pieną ir gerai išplakite iki vientisos masės. Pagardinkite druska ir pipirais (arba druską berkite tiesiai į keptuvę).

Apkepkite svogūnus ir paprikas. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite supjaustytus svogūnus ir paprikas, kepkite maždaug 3-5 minutes arba kol svogūnai taps skaidrūs ir paprikos suminkštės.

Ant daržovių tolygiai supilkite kiaušinių mišinį. Tuomet, sumažinkite ugnį ir leiskite omletui kepti be dangčio, kol viršutinė dalis pradės stingti.

REKLAMA

Kai omleto apačia gražiai paruduos, bet viršus dar šiek tiek bus skystas, atsargiai jį apverskite naudodami mentelę arba dangtį.

Kepkite dar keletą minučių, kol ir kita pusė gražiai apskrus. Omletą patiekite karštą, papuošdami šviežiais žalumynais jei mėgstate.

Šią universalią ir greitai paruošiamą omleto versiją galite modifikuoti pagal savo skonį, pridedant kitokių daržovių ar prieskonių. Skanaus!

Šaltinis: derlingas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų