Šiuo metu, kuomet dienos itin karštos ir nesinori per daug prikimšti pilvų, šaldytuve turėtų atsirasti daugiau vietos gaivioms daržovėms.
Pristatome jums trijų salotų receptus, kurie atgaivins išsekusį kūną bei suteiks energijos ryte.
Apelsinų ir agurkų salotos
Greitai ir paprastai pagaminamos, pikantiško skonio salotos. Garantuojamas siurprizas tiek svečiams, tiek namiškiams.
Jums reikės:
Salotoms:
- 4 apelsinų
- 2-3 trumpavaisių agurkų
Užpilui:
- Pusės apelsino sulčių
- 2-3 šaukštų alyvų aliejaus
- 1-2 šaukštų vyno acto
- Šviežių mėtų
- Druskos, juodųjų pipirų (pagal skonį)
Gaminame:
Ingredientai: Nulupame apelsinus ir juos susmulkiname (skiltelėmis arba smulkiau). Agurkus supjaustome kubeliais. Viską sudedame į dubenį.
Užpilas: į indą išspaudžiame pusę aplesino, supilame aliejų ir actą, įberiame prieskonių, suberiame susmulkintas mėtas ir tokiu mišiniu apipilame salotos. Jas išmaišę patiekiame
Gaiviosios mamos salotos
Skanios ir vasariškos salotos. Jomis ne tik atsigaivinsite, bet ir kaip reikiant užkąsite neapsunkindami skrandžio.
Jums reikės (2 porcijoms):
- 100 gr. mozarella rūšies sūrio
- 100 gr. perkino kopūsto
- 100 gr. alyvuogių
- 100 gr. ridikėlių
- 100 gr. salotų
- 100 gr. svogūnų laiškų
- 100 gr. vytintos jautienos
- 50 gr. krapų
- 50 gr. majonezo arba natūralaus jogurto
- 2 pomidorų
- 2 trumpavaisių agurkų
- 2 virtų kiaušinių
Gaminame:
Visus ingredientus smulkiai supjaustome, o kiaušinius, pomidorus, ridikėlius pjaustome griežinėliais. Viska gražiai išmaišome didelėje lėkštėje.Norima porcija dedama į lėkštes ir užpilama jogurtu arba majonezu
Itališkos salotos su sūriu
Greitai paruošiamas užkandis mėgstantiems sūrį bei itališką virtuvę.
Jums reikės:
- 0,5 citrinos
- 1 pekino kopūsto
- 1 paprikos
- 2-3 pomidorų
- 2-3 trumpavaisių agurkų
- Kepta vištienos krūtinėlė (galima ir nedėti)
Gaminame:
Supjaustome kinišką kopūsta ir išdeliojame lėkštėje, taip pat skiltelėmis supjaustome pomidorą ir agurką, papriką kūbeliais ir išdėliojame ant kiniško kopūsto. Jei darote su vištieną, vištienos krūtinėlė supjaustome ir dedame į salotas. Viską apšlakstome išspausta citrina ir užpilu: 1 arbat. šaukštelis acto, 3 valg. šaukštai aliejaus, truputis juodųjų pipirų, prieskonių. Galiasiai apibarstome salotas tarkuotu sūriu.
Skanaus!
ulupami apelsinai. Suskaldomi į skilteles ir jos per pusę arba smulkiau supjaustomos. Agurkai supjaustomi kubeliais. Viskas sudedama į salotinę. Užpilui paruošti reikia: į indą išslausti pusę aplesino, supilti aliejų ir actą, įberti druskos, pipirų, suberti susmulkintas mėtas ir tokiu mišiniu apipilamos salotos. Išmaišyti. Skanaus.