1 l pieno, 1 stiklinė vandens, 2 morkos, 4 šaukštai manų kruopų, 50 g sviesto, druskos, cukraus.
Pasūdytame ir pasaldintame vandenyje išvirkite smulkiai sutarkuotas morkas ir manus. Supilkite pieną. Užvirinkite, nukelkite nuo viryklės ir įdėkite sviesto.
Varškės ir morkų apkepas
500 g varškės, 3 didelės morkos, 6 kiaušiniai, 0,5 stiklinės cukraus, 2 šaukštai manų kruopų, 1 šaukštas cinamono, aliejaus, truputis sviesto ir manų kepimo formai paruošti.
Sutarkuotas morkas kartu su cukrumi ir cinamonu apkepkite nedideliame aliejaus kiekyje. Atvėsusias sumaišykite su varške, supilkite išplaktus kiaušinius, suberkite manų kruopas. Kepimo formą patepkite sviestu ir pabarstykite manais. Sukrėskite varškės masę ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Patiekite su grietine.
Morkų pyragas
2 stiklinės smulkiai sutarkuotų morkų, 125 g sviesto, 3 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 2 stiklinės miltų, 1 šaukštas kepimo miltelių, po 0,5 šaukštelio imbiero ir cinamono, 1 pakelis vanilinio cukraus, truputis maltų gvazdikėlių.
Morkas užpilkite cukrumi, išmaišykite ir palaikykite 20 min. Sviestą išsukite su kiaušiniais, supilkite morkų masę ir, nuolat maišydami, suberkite miltus su kepimo milteliais bei prieskoniais. Sukrėskite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite 220 °C temperatūroje apie 30 min. Atvėsusį pyragą puoškite iš kiaušinio baltymo ir cukraus pudros paruoštu glajumi.