• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naminiai kotletai, tikėtina, neatsibos niekada. Tiesa, kaip juos pagaminti, tikriausiai, žino kiekviena šeimininkė. Vis tik, jeigu idėjų trūksta, kviečiame išbandyti pasakiškai skanius kotletukus su pievagrybiais, kurie sužavės nuo pirmojo kąsnio.

6

Naminiai kotletai, tikėtina, neatsibos niekada. Tiesa, kaip juos pagaminti, tikriausiai, žino kiekviena šeimininkė. Vis tik, jeigu idėjų trūksta, kviečiame išbandyti pasakiškai skanius kotletukus su pievagrybiais, kurie sužavės nuo pirmojo kąsnio.

REKLAMA

Minkštučiai, purūs, kvapnūs ir greitai paruošiami: tai kotletai, kurie taps dažniausiai gaminami jūsų namuose. Neabejotinai tokiu arba labai panašiu receptu naudojosi ne tik jūsų mamos, bet ir močiutės, kurių naminiai kotletai visada pritraukia papietauti. 

6 kotletams reikės: 

500 g kiaulienos faršo, 1 didelės riekelės batono, 50 ml pieno, 1a.š. krakmolo, 1v.š. smulkiai tarkuoto svogūno, 1/2a.š. druskos, 1/2a.š. česnako miltelių arba mažos skiltelės česnako, poros šaukštų miltų

Padažui: 

200g pievagrybių (kitų mėgstamų grybų), 100 ml riebios grietinėlės, 1/2 svogūno, 2 v.š. aliejaus, 50 gramų sviesto 1a.š. čiobrelio druskos ir pipirų pagal skonį

REKLAMA
REKLAMA

Kotletams batoną pamerkti piene. Faršą sumaišyti su tarkuotu svogūnu, krakmolu prieskoniais ir mirkytu batonu, bei pienu, kuriame mirko. Viską minkyti 5-10 min rankomis, kad taptų vientisa.

REKLAMA

Suformuoti 6 kamuoliukus, apvolioti juos miltuose ir kepti gerai įkaitintame aliejuje. Apkepti iš abiejų pusių, tada uždengus dangčiu ant silpnos ugnies kepti apie 10min.

Padažui svogūną smulkiai sukapoti ir pakepinti aliejuje ir svieste kartu su grietinėle.

Kepinti, kol svogūnai suminkštės ir taps gelsvi.

Pievagrybius supjaustyti stambokais gabalėliais ir kepti didelė keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol taps auksiniai.

Apkeptus pievagrybius sumaišyti su svogūnais, berti čiobrelius, druską ir pipirus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų