Minkštučiai, purūs, kvapnūs ir greitai paruošiami: tai kotletai, kurie taps dažniausiai gaminami jūsų namuose. Neabejotinai tokiu arba labai panašiu receptu naudojosi ne tik jūsų mamos, bet ir močiutės, kurių naminiai kotletai visada pritraukia papietauti.
6 kotletams reikės:
500 g kiaulienos faršo, 1 didelės riekelės batono, 50 ml pieno, 1a.š. krakmolo, 1v.š. smulkiai tarkuoto svogūno, 1/2a.š. druskos, 1/2a.š. česnako miltelių arba mažos skiltelės česnako, poros šaukštų miltų
Padažui:
200g pievagrybių (kitų mėgstamų grybų), 100 ml riebios grietinėlės, 1/2 svogūno, 2 v.š. aliejaus, 50 gramų sviesto 1a.š. čiobrelio druskos ir pipirų pagal skonį
Kotletams batoną pamerkti piene. Faršą sumaišyti su tarkuotu svogūnu, krakmolu prieskoniais ir mirkytu batonu, bei pienu, kuriame mirko. Viską minkyti 5-10 min rankomis, kad taptų vientisa.
Suformuoti 6 kamuoliukus, apvolioti juos miltuose ir kepti gerai įkaitintame aliejuje. Apkepti iš abiejų pusių, tada uždengus dangčiu ant silpnos ugnies kepti apie 10min.
Padažui svogūną smulkiai sukapoti ir pakepinti aliejuje ir svieste kartu su grietinėle.
Kepinti, kol svogūnai suminkštės ir taps gelsvi.
Pievagrybius supjaustyti stambokais gabalėliais ir kepti didelė keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol taps auksiniai.
Apkeptus pievagrybius sumaišyti su svogūnais, berti čiobrelius, druską ir pipirus.