Negaliu nepasidalinti nuostabiu svogūnų pyrago receptu, kurį vakar kepiau iš neseniai Paryžiaus oro uoste įsigytos prancūzų virtuvės knygos.
Tešlai reikės:
2 šaukštų sausių mielių arba 15 g šviežių mielių
1/2 st. šilto vandens
250 g. miltų
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Jei tešlos gamybai labai neturite laiko arba bijote, kad mielinė tešla nepavyks, galite ją pakeisti šaldyta pirktine arba namine trapia tešla
Įdarui reikės:
1 kg svogūnų
1 šaukšto sviesto
50-100 g Serano kumpio
1 šaukšto džiovintų čiobrelių
50 g tarkuoto Džiugo sūrio
Druskos, pipirų
Mieles sumaišome su šiltu vandeniu, paliekame 10-15 min. Jei raugas nepradėjo putoti - jūsų mielės netikę, neverta tęsti proceso toliau. Jei su mielėmis viskas gerai, įmaišykite jas į miltus, įberkite druskos, supilkite aliejų. Užminkykite vientisą tešlą ir dėkite ją į aliejumi išteptą dubenį, pridenkite virtuviniu rankšluosčiu ir porai valandų palikite pakilti.
Svogūnus nusilupkite ir susipjaustykite griežinėliais. Keptuvę užkaiskite ant nedidelės ugnies, ištirpdykite sviestą, pakepinkite juostelėmis susmulkintą kumpį. Sudėkite svogūnus, čiobrelius, uždenkite ir troškinkite ant lėtos ugnies valandą, retsykiais pamaišant. Nukelkite nuo ugnies, paskaninkite druska ir pipirais bei palikite atvėsti.
Kepimo formą patepkite aliejumi ir įtieskite tešlos pagrindą. Ant jo paskleiskite svogūnų įdarą, užbarstykite sūrio. Jei mėgstate, prikaišiokite juodųjų alyvuogių. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 30 minučių. Jei atrodytų, kad kepa per greitai, po 10 minučių galite temperatūrą sumažinti iki 190-180 laipsnių. Skanaus!
P.S. Kaip ir sakiau, kažkodėl rezultato fotografavimas išgaravo iš galvos, todėl nuotrauka pasiskolinta iš Selera Nusantara.