Taigi tradiciškai Gian Luca nepašykštės naudingų patarimų bei šmaikščių pasakojimų, ir netradiciškai pagamins jautienos išpjovos kepsnį, „skęstantį“ sūrio fondiu padaže. Ali bus sužavėtas sklindančiais kvapais ir patikins, kad galutinis rezultatas – vertas visų pastangų.
Tuo metu jis pats išliks ištikimas savo klasikiniams prancūzų konditerijos pagrindams ir visiems gerai žinomą braunį – šokoladinį pyragą „įvilks“ į vyšnių bei šokoladinio kremo rūbą.
Toks jausmas, kad abu virtuvės šefai nori nustebinti ne tik televizijos žiūrovus, bet ir vienas kitą. Kol kas pastangos pasiteisina, nes patiekalai ne tik paliekantys įspūdį, bet ir pakankamai lengvai pagaminami.
Ką italai vadina Dievo Motinos vonele bei visi kiti europietiškos virtuvės kokteilio ypatumai šio šeštadienio televizijos laidoje „Gardu Gardu“! Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamins Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas? Jautienos išpjovos kepsnys su sūrio fondiu ir polenta · 500 g jautienos išpjovos · 200 g puskiečio sūrio · 400 ml pieno · 50 g sviesto · 2 kiaušinių tryniai · 250 g smulkaus malimo kukurūzų kruopų – Polenta · Alyvuogių aliejaus · Žiupsnelis druskos · Žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų · Mėsos prieskonių · Šviežių šalavijų ir rozmarinų
Metaliniame inde sutarkuoti sūrį ir užpilti pienu, kad apsemtų. Uždengti maistine plėvele ir palikti pastovėti, kad išbrinktų sūris.
Sūdytame vandenyje išvirti kukurūzų kruopas, įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, gerai išmaišyti, uždengti ir palikti šiltai. Atskirame puode užvirti vandens ir ant jo pastatyti indą su išbrinkusiu sūriu. Kaitinti ir dažnai maišyti. Kai sūris pradeda lydytis, sudėti kambario temperatūros sviestą ir nuolat maišyti, kol viskas ištirps iki vientisos masės. Tada nukelti nuo kaitros ir įmaišyti kiaušinių trynius.
Vėl uždėti indą ant verdančio vandens ir nuolat maišant pakaitinti dar porą minučių. Mėsą supjaustyti 1–2 cm griežinėliais ir aprišti kulinariniu siūlu, kad būtų vienodo dydžio stabilūs medalionai. Už siūlo užkišti po rozmarino ir šalavijo šakelę, o medalionų šonus apvolioti mėsos prieskoniuose.
Kepti įkaitintame alyvuogių aliejuje ant aukštos kaitros kiekvieną pusę po 4–7 minutes, priklausomai nuo to, kaip mėgstate. Kepsnius patiekti kartu su polenta, užpilti sūrio fondiu padažo, apibarstyti grūstais pipirais ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi. Skanaus! Juodojo šokolado pyragas su vyšniomis
Į prikaistuvį įdėti pusę sviesto ir kaitinti ant vidutinės kaitros, suberti šokoladą ir nuolat maišyti. Kai masė beveik ištirpsta, sudėti likusią dalį sviesto ir šokoladą.
Nuolat maišant ištirpinti iki vientisos blizgios masės, bet neperkaitinti ir nukelti nuo kaitros. Atskirame inde sumaišyti birius produktus: miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Į šokolado masę nuolat maišant supilti kiaušinių plakinį ir suberti birių produktų mišinį. Šluotele viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Supilti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Iškepusį atvėsinti.
Užvirti grietinėlę, suberti į ją šokoladą ir maišant ištirpinti. Nukelti nuo ugnies ir sudėti kambario temperatūros sviestą, ištirpinti iki vientisos blizgios masės. Atvėsusį pyragą apibarstyti uogienės vyšniomis ir iš lėto užpilti pravėsusiu kremu. Atšaldyti šaldytuve, išimti iš formos, apibarstyti šokolado drožlėmis ir patiekti su plakta grietinėle. Skanaus!