200 gramų vaisių (džiovinti, cukruoti (papajos, anasai, spanguolės, apelsino žievelė))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsukame su cukraus pudra 100 g minkšto sviesto, įmušame kiaušinį, suberiame miltus ir gerai išminkome tešlą. Įdedame tešlą į maišelį ir padedame 1 valandai į šaldytuvą. Po 1 valandos išimame tešlą iš šaldytuvo ir iškočiojame. Išspaudžiame apvalius tešlos blynelius ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Smulkiau supjaustome džiovintus vaisius. Puode išlydome 30 g sviesto, įdedame 4 šaukštus cukraus, 3 šaukštus medaus bei grietinėlę ir viską gerai sumaišome. Tuomet sudedame susmulkintus džiovintus vaisius ir, kartas nuo karto pamaišant, kaitiname ant mažos ugnies apie 10 minučių. Gautą masę paliekame pravėsti. Pravėsią (bet ne visiškai atvėsusią) vaisių masę dedame ant sausainių ir kepame apie 20 min. 150 laipsnių temperatūroje. Iškeptus paliekame atvėsti ir patiekiame. Skanaus.
Autorius: Vaida
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus pudros
4 valgomieji šaukštai cukraus
3 valgomieji šaukštai medaus
1 vienetas kiaušinių
200 gramų kvietinių miltų
70 mililitrų grietinėlės
130 gramų sviesto
200 gramų vaisių (džiovinti, cukruoti (papajos, anasai, spanguolės, apelsino žievelė))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išsukame su cukraus pudra 100 g minkšto sviesto, įmušame kiaušinį, suberiame miltus ir gerai išminkome tešlą. Įdedame tešlą į maišelį ir padedame 1 valandai į šaldytuvą. Po 1 valandos išimame tešlą iš šaldytuvo ir iškočiojame. Išspaudžiame apvalius tešlos blynelius ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Smulkiau supjaustome džiovintus vaisius. Puode išlydome 30 g sviesto, įdedame 4 šaukštus cukraus, 3 šaukštus medaus bei grietinėlę ir viską gerai sumaišome. Tuomet sudedame susmulkintus džiovintus vaisius ir, kartas nuo karto pamaišant, kaitiname ant mažos ugnies apie 10 minučių. Gautą masę paliekame pravėsti. Pravėsią (bet ne visiškai atvėsusią) vaisių masę dedame ant sausainių ir kepame apie 20 min. 150 laipsnių temperatūroje. Iškeptus paliekame atvėsti ir patiekiame. Skanaus.